Ισχυρά αποτελέσματα πέτυχε η Allianz το 2021

1408

Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς ανακοίνωσε για το 2021 ο Όμιλος Allianz, τα οποία, όπως αναφέρει, ενισχύουν την εμπιστοσύνη για το 2022.

Ειδικότερα, όσον αφορά συνολικά το 2021:

  • έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,7% στα €148,5 δισ.
  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24,6% στα €13,4 δισ.
  • Τα καθαρά έσοδα που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν στα €6,6 δισ., μειωμένα κατά 2,9%. Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η μείωση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα μιας εφάπαξ πρόβλεψης €3,7 δισ. προ φόρων, εν αναμονή διακανονισμών με σημαντικούς επενδυτές στα αμοιβαία κεφάλαια AllianzGI US Structured Alpha και υπό το πρίσμα των εν εξελίξει συζητήσεων με κυβερνητικές αρχές των ΗΠΑ.
  • Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II αυξήθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο 209%1

Όσον αφορά το 4ο τρίμηνο του 2021:

  • Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,9% στα €38,4 δισ.
  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 18,0% στα €3,5 δισ.
  • Η καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους ανήλθε σε €292 εκατ., λόγω πρόβλεψης €3,7 δισ. προ φόρων, εν αναμονή διακανονισμών με σημαντικούς επενδυτές στα αμοιβαία κεφάλαια AllianzGI U.S. Structured Alpha και υπό το πρίσμα των εν εξελίξεις συζητήσεων με τις κυβερνητικές αρχές των ΗΠΑ. Εξαιρουμένου αυτής της εφάπαξ πρόβλεψης, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 38,2% στα €2,5 δισ.

Ο στόχος για το 2022 είναι λειτουργικά κέρδη €13,4 δισ., συν ή πλην €1 δισ.2

Επιπλέον, ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα αγοράς μετοχών ύψους €1 δισ.

Η διοίκηση θα προτείνει αύξηση μερίσματος 12,5% στα €10,80 ανά μετοχή, με βάση τα ισχυρά λειτουργικά κέρδη και τα σταθερά καθαρά έσοδα.

«Παρά τις προκλήσεις κατά το 2021, η Allianz απέδειξε την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά της. Με υψηλά λειτουργικά κέρδη, ισχυρή δημιουργία αξίας με ανάπτυξη στους κλάδους ζωής, υγείας και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, και σημαντικά βελτιωμένα περιθώρια και παραγωγικότητα στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων, αυξάνουμε τη δύναμη της παγκόσμιας παρουσίας μας», δήλωσε ο κ. Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE.

Δείτε σχετικό βίντεο: https://youtu.be/lRIx4vPTQm4


  1. Εξαιρείται η εφαρμογή μεταβατικών μέτρων για τεχνικά αποθεματικά
  2. Όπως πάντα, φυσικές καταστροφές και δυσμενείς εξελίξεις στις κεφαλαιαγορές, καθώς και παράγοντες που αναφέρονται στην προειδοποιητική σημείωση σχετικά με τις μελλοντικές δηλώσεις μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τα λειτουργικά κέρδη ή/και τα καθαρά έσοδα των εργασιών και τα αποτελέσματα του Ομίλου Allianz.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΑπαλλάσσεται του ΦΠΑ η αποζημίωση σε ασφαλιστικούς πράκτορες ή συντονιστές
Επόμενο άρθροΣτην Πράγα επιχειρεί να κλείσει το ασφαλιστικό κενό η Insurance Europe