Χωρίς κατηγορία

Interamerican: προληπτικός έλεγχος υπέρτασης στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας

 Η 17η Μαΐου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης ως ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου. Η Interamerican, με γνώση και ειδικότερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπισή της, δεδομένου ότι ο τομέας φροντίδας και πρόληψης για καλή υγεία αποτελεί «κορμό» των δραστηριοτήτων της ασφαλιστικά και με υπηρεσίες, παρέχει μια ιδιαίτερη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου για την υπέρταση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρεί σε προσφορά με προνομιακή τιμή ενός πλήρους πακέτου check up για την διάγνωση της υπέρτασης στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας, τη γενική κλινική Αθηναϊκή Mediclinic στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Μαβίλη) και τα πολυιατρεία Medifirst στο Μαρούσι και την Αργυρούπολη, από την Δευτέρα 17 Μαΐου έως και την Δευτέρα 31 Μαΐου. Το πακέτο των εξετάσεων περιλαμβάνει έλεγχο: καρδιολογικό, γενικών εξετάσεων αίματος, κρεατινίνης, καλίου, νατρίου, ουρίας, TSH και σακχάρου.

Στις μονάδες υγείας της Interamerican πραγματοποιείται ο προληπτικός έλεγχος αλλά και με μεθοδική παρακολούθηση και αγωγή, η διαχείριση της υπέρτασης. Ο βαθμός αποτελεσματικότητας της εφαρμοζόμενης αγωγής και η πορεία του ασθενούς ελέγχονται συνεχώς, ώστε να γίνεται η τροποποιητική προσαρμογή εφ’ όσον ενδείκνυται. Σε κάθε περίπτωση, εξατομικευμένοι θεραπευτικοί στόχοι για κάθε υπερτασικό ασθενή πρέπει να συζητούνται και να ορίζονται από τον θεράποντα γιατρό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 20% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση. Στην Ελλάδα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 στους 3 ενήλικους είναι υπερτασικός. Η υπέρταση είναι μία από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόωρης νοσηρότητας και θνητότητας. Η αρτηριακή υπέρταση είναι ο σημαντικότερα προβλέψιμος παράγοντας κινδύνου για πρόωρο θάνατο, σε όλο τον κόσμο. Η νόσος ταξινομείται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή, με την πρωτοπαθή (ή ιδιοπαθή) υπέρταση να ευθύνεται για το 90-95% όλων των περιστατικών. Η δευτεροπαθής υπέρταση σχετίζεται με μια επιπλέον ειδική κατάσταση, όπως νεφρική νόσο, ορμονικό σύνδρομο, λήψη ορισμένων φαρμάκων και εγκυμοσύνη.

Η αλλαγή του τρόπου διαβίωσης και των διατροφικών συνηθειών, καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή συνθέτουν τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου. Πολλοί άνθρωποι πάσχουν από υπέρταση χωρίς να το γνωρίζουν, για τον λόγο αυτό και ο προληπτικός έλεγχος κρίνεται σημαντικός και απαραίτητος, ιδιαίτερα για άτομα υψηλού κινδύνου.

Για τον παρεχόμενο από την Interamerican προνομιακό έλεγχο για υπέρταση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί, ώστε να προγραμματίσει τις εξετάσεις του, στις υπηρεσίες των μονάδων, Αθηναϊκή Mediclinic, Medifirst Αμαρουσίου και Medifirst Αργυρούπολης.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας