Οικονομικά αποτελέσματα Ομίλου ΑΧΑ, 1ο Εξάμηνο 2019

9884
Buberl Thomas CEO AXA

Σύνολο εσόδων €57,9 δις (+4%), λειτουργικά κέρδη €3,6 δις (+7%) και λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή €1,46 (+10%) ανακοίνωσε για το 1ο εξάμηνο 2019 ο Όμιλος ΑΧΑ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο κ. Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, δήλωσε:

«Η AXA συνέχισε να παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 4% και τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή κατά 10% το πρώτο εξάμηνο του 2019. Τα κέρδη της ΑΧΑ ενισχύθηκαν από μία ισχυρή διπλή δυναμική, τόσο στην αυξημένη  παραγωγή όσο και στη βελτιωμένη κερδοφορία σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, καθώς και στους προτιμώμενους στρατηγικούς τομείς εργασιών».

«H AXA XL πέτυχε ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο με συνεχή και πειθαρχημένη αύξηση των εσόδων της και με σταθερή συμβολή  στα κέρδη του Ομίλου. Οι συνεργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά και η AXA XL θα πρέπει να επωφεληθεί από την αυξανόμενα θετική τάση στο περιβάλλον τιμολόγησης».

«Η AXA έχει προχωρήσει πολύ σε αυτό το ταξίδι του μετασχηματισμού. Ο Όμιλος μείωσε την οικονομική ευαισθησία του στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δημιούργησε την #1 ασφαλιστική πλατφόρμα εμπορικών κινδύνων (Global P&C Commercial lines insurance platform)  και ενίσχυσε τη θέση του ως παγκόσμιος ηγέτης στις ασφαλίσεις Υγείας. Επιπλέον, αναπτύξαμε περισσότερο τη στρατηγική μας να λειτουργούμε σαν συνοδοιπόρος για τους πελάτες μας, με την ίδρυση δικών μας ιατρικών κέντρων, κυρίως στο Μεξικό και την Αίγυπτο με στόχο την απλοποίηση και βελτίωση των παροχών υγειονομικής περίθαλψης».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες μας για τον πολύ σημαντικό τους ρόλο στην υλοποίηση του μετασχηματισμού μας, καθώς και τους πελάτες μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη τους».

Οικονομικά αποτελέσματα Ομίλου ΑΧΑ, 1ο Εξάμηνο 2019

Προηγούμενο άρθροΦυσικές καταστροφές: Η ασφαλιστική αγορά είναι εδώ (;)
Επόμενο άρθροΤο Εταιρικό Δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής στα Νορβηγικά Φιορδ!