Η ιδιωτική ασφάλιση αναδείχτηκε σε εκδήλωση του ΡΕΥΜΑτος

1411
Tagkopoulos

Στη χρησιμότητα της ασφαλιστικής αγοράς για την τόνωση της οικονομίας αναφέρθηκε ο κ. Σωτήρης Ταγκόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΡΕΥΜΑ, στις 6 Νοεμβρίου, με τίτλο “Ελλάδα, χωρίς μεσαία τάξη;”.

Ο κ. Ταγκόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΡΕΥΜΑτος, τόνισε την ανάγκη για επαναφορά των φορολογικών κινήτρων για ιδιωτική ασφάλιση υγείας και σύνταξης, επισημαίνοντας παράλληλα: «Παρακαλούν οι φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης να υπάρξουν Συμπράξεις Δημοσίου κ Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικότερα ο πολίτης και να μειωθεί το κόστος χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία τους.

Κάποιος πρέπει να τους ακούσει ακόμα και αν διαφωνεί για ιδεολογικούς λόγους, ιδεολογικούς λόγους που όμως κοστίζουν πολύ  ακριβά στον συμπολίτη μας, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι μελέτες δείχνουν ότι μόνο το 3,5% των δαπανών υγείας καταβάλλεται από την ασφαλιστική αγορά, περίπου 35% κατευθείαν από τις τσέπες των πολιτών και όλο το υπόλοιπο ποσοστό από τους κρατικούς φορείς.

Η δημιουργία, όμως, νέων αγορών, που θα προκύψουν από τέτοιες κινήσεις, θα επιτρέψει να εξυπηρετούνται οι πολίτες με αξιοπρέπεια, ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν έσοδα για το κράτος. Αυτό είναι εφικτό όνειρο, ας ακούσουν τουλάχιστον τι έχει να πει το Ρεύμα και οι άνθρωποι της αγοράς».

Στην ημερίδα, που άνοιξε με την ομιλία του Προέδρου του ΡΕΥΜΑτος, κ. Αθανάσιου Σκορδά, επισημάνθηκε ότι υπάρχουν εργαλεία πολιτικής για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης σε μία δημοκρατική και κυρίαρχη Ελλάδα που υπηρετεί πρώτα τον λαό της, δεν διώχνει τους νέους, δεν εγκαταλείπει τα γηρατειά, δεν αδιαφορεί για τα παιδιά και την οικογένεια.

Συμμετείχαν, εκτός του κ. Ταγκόπουλου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, ο γνωστός οικονομολόγος,  κ. Δημήτρης Τσαγκάρης και ο καθηγητής του ΟΠΕ και αντιπρόεδρος του ΡΕΥΜΑτος  κ. Γεωργιος Μπαλτάς,  ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

Προηγούμενο άρθρο€36,2 εκατ. η παραγωγή του κλάδου Νομικής Προστασίας το 2016
Επόμενο άρθροΗ Ευρωπαϊκή Πίστη πιστοποιήθηκε με ISO 27001:2013