Η σημασία της συστηματικής και έγκαιρης στατιστικής πληροφόρησης

1641

Οι πληροφορίες του παρελθόντος είναι οδηγός για το μέλλον“, με αυτό το moto έγινε στην ΕΑΕΕ η παρουσίαση στατιστικών στοιχείων των ασφαλίσεων περιουσίας, τεχνικών ασφαλίσεων, μεταφορών και σκαφών αναψυχής.

Η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΑΕΕ, ανέδειξε τη σημασία της συστηματικής και έγκαιρης στατιστικής πληροφόρησης για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμβάλλουν στη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων από τις εταιρείες  μέλη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία ασφαλίσεων περιουσίας, τεχνικών ασφαλίσεων, μεταφορών και σκαφών αναψυχής καθώς και η εξέλιξη των αποζημιώσεων από περιστατικά φυσικών καταστροφών από το 1993 έως σήμερα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στα καταγεγραμμένα περιστατικά καταστροφικών γεγονότων η τελευταία τριετία συγκεντρώνει το 27% του πλήθους των ζημιών και το 26% του ποσού απαίτησης στο σύνολο της 25ετίας.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν  στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών μελών της ΕΑΕΕ  που ασχολούνται με θέματα ανάληψης κινδύνων και διαχείρισης αποζημιώσεων καθώς και υπεύθυνοι για τη  συλλογή και επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής κ. Ε. Μοάτσος, παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία φυσικών καταστροφών 1993 – 2019 και συντόνισε την παρουσίαση.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Ν. Σπυράτος, Θ. Τελωνιάτη, Λ. Πέτροβας, και Ε. Λαμπρινούδη, ενώ την εκδήλωση προλόγισε η κ. Μ. Αντωνάκη, Γεν. Διευθύντρια της ΕΑΕΕ.

Στόχος της Επιτροπής είναι να διοργανώσει αντίστοιχη παρουσίαση και την επόμενη χρονιά.

Προηγούμενο άρθροRoadshow του ΧΑΚ στην Αθήνα, στις 2 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΣτατιστική επετηρίδα ασφάλισης αυτοκινήτου 2018