Η Interamerican εντείνει το ενδιαφέρον της για τη ναυτιλιακή ασφάλιση

768
Interamerican poseidonia
Βαγγέλης Βερνάρδος, Non Motor Business Line Manager, Αγγελική Μαραγκάκη, υποδιευθύντρια ασφάλισης πλοίων και σκαφών αναψυχής, μεταφορών και πληρωμάτων και Μάριος Μοσχονάς, διευθυντής δικτύου πωλήσεων συνεργαζομένων Πρακτόρων και Μεσιτών, στο περίπτερο της Interamerican στα «Ποσειδώνια».

Με αφορμή την παρουσία της στα «Ποσειδώνια», η Εταιρεία ανακοίνωσε €6,48 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον κλάδο κατά το 2017.

Η Interamerican, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της σε όλους τους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων, πέραν του κλάδου οχημάτων όπου κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, έχει διεισδύσει κατά την τελευταία τριετία και στις ασφαλίσεις εμπορικών πλοίων και σκαφών αναψυχής, μεταφερομένων φορτίων και πληρωμάτων.

Η εταιρεία έχει εγγράψει κατά το 2017, σε αυτές τις κατηγορίες, ασφάλιστρα 6,48 εκατ. ευρώ, με εντυπωσιακή άνοδο παραγωγής στην ασφάλιση πλοίων και σκαφών, που έφθασε στα 3,8 εκατ. (αύξηση 48% έναντι του 2016).

H Interamerican ασφαλίζει εμπορικά πλοία για ίδιες ζημιές και αστική ευθύνη έναντι τρίτων και ο στόλος των ασφαλισμένων φθάνει στα 875 πλοία σε σύνολο 70 ναυτιλιακών επιχειρήσεων-πελατών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Τα σκάφη, που ασφαλίζονται υποχρεωτικά για αστική ευθύνη (Ν.4256/2014), φθάνουν στα 2.985. Η εταιρεία παρέχει και κάλυψη ιδίων ζημιών, ενώ ακόμη ασφαλίζει μαρίνες και ναυπηγεία, με επέκταση καλύψεων για εγκαταστάσεις, ελλιμενιζόμενα, κατασκευαζόμενα ή επισκευαζόμενα σκάφη, καθώς και  για ενυπόθηκο ενδιαφέρον  πιστωτικών ιδρυμάτων επί του σκάφους ή του πλοίου.

Με την παρουσία της στην έκθεση των φετινών «Ποσειδωνίων», η Interamerican υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της για την ελληνική ναυτασφαλιστική αγορά, που σύμφωνα με τα στοιχεία του International Union οf Marine Insurance (IUMI), κατά το 2016 είχε παραγωγή 39,15 εκατ. δολαρίων σε ασφάλιστρα. Η ελληνική ναυτιλία αποδεικνύεται υψηλής αντοχής τομέας, διατηρώντας τη θέση της τόσο στη διεθνή κατάταξη και ελέγχοντας το 20% της χωρητικότητας, με 4.800 πλοία άνω των 100 gt όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου αντιπροσωπεύει το 50% σε dwt του κοινοτικού στόλου.

Το περίπτερο της εταιρείας στα «Ποσειδώνια» προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών. Η Έκθεση, που εορτάζει φέτος την 50ή επέτειό της, αποτελεί τη σημαντικότερη ναυτιλιακή εκδήλωση σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε διεθνές κοινό, αναδεικνύοντας και το μέγεθος συνεισφοράς της ελληνικής ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 2017 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έφθασε πάνω από τα 9 δισ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροH Truck & Cargo Insurance διακρίθηκε στα Supply Chain Awards 2018
Επόμενο άρθροΑύξηση παραγωγής στις Ασφαλίσεις Ζωής τον Απρίλιο 2018