Η Groupama Ασφαλιστική χορηγεί την Poseidon Team

1694

Η Groupama Ασφαλιστική θα βρίσκεται στο πλευρό της ταλαντούχας ομάδας μηχανικών «Poseidon Team» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως χορηγός, στην προσπάθειά της για νέες διακρίσεις με τα μονοθέσιά τους.

Η POSEIDON TEAM είναι η ερευνητική φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής η οποία μελετά, σχεδιάζει και δημιουργεί πρωτότυπα μονοθέσια οχήματα. Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από περίπου μία δεκαετία και αποτελείται από 40 προπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Τοπογραφίας, Διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά και του τμήματος Γραφιστικής. 

Τα πρωτότυπα μονοθέσια οχήματά της έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (Shell Eco-Marathon) σε παραπάνω από μία χώρες,  τόσο για το δυναμικό σχεδιασμό τους, όσο και για τις επιδόσεις τους στην κατανάλωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μονοθέσιο Orca βασισμένο αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να διανύσει 500χλμ με 1 kWh.

Ο Διευθυντής Μαρκετινγκ και Επικοινωνίας της Groupama Ασφαλιστικής, κ. Κων/νος Γκορτζής, ανέφερε σχετικά: «Μέσα από μία δημιουργική διαδικασία μάθησης και εξέλιξης της τεχνογνωσίας, οι φοιτητές- αυριανοί μηχανικοί  που συναποτελούν την Poseidon Team, σχεδιάζουν ενεργειακά υπεραποδοτικά οχήματα, τα οποία δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον της αυτοκίνησης. Είμαστε περήφανοι που η Groupama Ασφαλιστική θα στηρίξει τις προσπάθειές τους, παραμένοντας αρωγός της ελπιδοφόρας νέας γενιάς».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροInteramerican: Στα €18,6 εκατ. το λειτουργικό αποτέλεσμα α’ εξαμήνου 2021
Επόμενο άρθροBronze βραβείο για το europaikipisti.gr στα Impact BITE Awards