Η Generali εξαγοράζει τη La Médicale από την Crédit Agricole Assurances

1451

Η Generali υπέγραψε τη συμφωνία για την εξαγορά της La Médicale, της ασφαλιστικής θυγατρικής της Crédit Agricole Assurances για επαγγελματίες υγείας.

Η διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο και η συναλλαγή προβλέπει, επίσης, την πώληση του χαρτοφυλακίου κάλυψης Ζωής της Predica1, το οποίο διατίθεται και τελεί υπό τη διαχείριση της La Médicale.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, η La Médicale, συμπεριλαμβανομένου του χαρτοφυλακίου της Predica, κατέγραψε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, με ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα €286 εκατ.2, καθαρά κέρδη ίσα με περίπου €16 εκατ. και ίδια κεφάλαια, μόνο της La Médicale, €312 εκατ.2

Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε €435 εκατ. και υπόκειται σε προσαρμογές κλεισίματος. Η εκτιμώμενη επίδραση στον δείκτη φερεγγυότητας του Ομίλου Generali είναι περίπου -4,3 p.p.

Για την Generali, αυτή η εξαγορά αντιπροσωπεύει μια βασική στρατηγική ευκαιρία για ανάπτυξη. Η συναλλαγή είναι πλήρως σύμφωνη με τη στρατηγική «Lifetime Partner 24: Driving Growth» και επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου για βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ δημιουργεί αξία για τους πελάτες, σύμφωνα με τη φιλοδοξία Lifetime Partner της Generali.

H εξειδίκευση και τεχνογνωσία της La Médicale θα προσφέρει στην Generali France την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση με τους επαγγελματίες του τομέα υγείας, οι οποίοι αποτελούν σημαντική κατηγορία πελατών, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η απόκτηση ενός κορυφαίου εμπορικού σήματος. Η συναλλαγή θα ενισχύσει την παραγωγή στον Κλάδο Υγείας και Προστασίας της Generali αλλά και τις συνολικές δραστηριότητες της εταιρείας στη Γαλλία, τόσο από στρατηγική όσο και από εμπορική άποψη. Παράλληλα, θα ενισχύσει το οικοσύστημα του κλάδου Υγείας της Generali και θα διευρύνει το δίκτυο διανομής του Ομίλου, με πάνω από 668 ασφαλιστικούς πράκτορες και 765 γραφεία σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022 και τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών και ρυθμιστικών αρχών, όπως συνήθως απαιτείται για συναλλαγές αυτού του τύπου.

Ο κ. Philippe Donnet, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, δήλωσε: «Η συναλλαγή θα ενισχύσει την παρουσία μας στη Γαλλία, μια από τις βασικές αγορές μας, και είναι πλήρως σύμφωνη με τη στρατηγική «Lifetime Partner 24: Driving Growth» της Generali, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την τεχνογνωσία της La Médicale, θα αναπτυχθούμε στους τομείς υγείας και προστασίας και συνολικά στον κλάδο P&C, ενώ θα επεκτείνουμε τη φιλοδοξία μας Lifetime Partner σε ένα σημαντικό τμήμα πελατών. Η εξαγορά καταδεικνύει, επίσης, την προσήλωσή μας μας στην αξιολόγηση ευκαιριών, προσπαθώντας πάντα να δημιουργήσουμε αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Ο κ. Jean-Laurent Granier, Country Manager France & Europ Assistance, δήλωσε: «Με την εξαγορά της La Médicale επεκτεινόμαστε, συμπεριλαμβάνοντας και μία αγορά που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας, ως μέρος της πολλαπλά εξειδικευμένης προσέγγισής μας. Επιβεβαιώνουμε, επίσης, τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες στο μοντέλο διανομής μας, καθώς κατέχουν κεντρικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των πελατών μας ως Lifetime Partner τους όλα αυτά τα χρόνια».

Η Mediobanca Banca di Credito Finanziario S.p.A. και η Zaoui & Co. Ltd ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Generali για τη συναλλαγή και η Herbert Smith Freehills Paris LLP ως νομικός σύμβουλος.


[1] Η Predica S.A. («Predica») είναι μια ασφαλιστική εταιρεία Ασφαλειών Ζωής, η οποία ανήκει πλήρως στην Crédit Agricole Assurances.

[2] Προσαρμόστηκε στα χρέη μειωμένης εξασφάλισης της La Médicale, που εξοφλήθηκαν και αντικαταστάθηκαν με κεφάλαιο από την Crédit Agricole Assurances πριν από το κλείσιμο της συναλλαγής.

Διαβάστε επίσης: Generali: Πλειοψηφικός μέτοχος σε κοινοπραξία ασφαλιστικών εταίρων στην Ινδία


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News 

Προηγούμενο άρθροGenerali: Πλειοψηφικός μέτοχος σε κοινοπραξία ασφαλιστικών εταίρων στην Ινδία
Επόμενο άρθροGroupama Ασφαλιστική: Στο πλευρό του Συλλόγου «Αγάπη για Ζωή»