Διεθνή

Generali: Πλειοψηφικός μέτοχος σε κοινοπραξία ασφαλιστικών εταίρων στην Ινδία

Η Generali έχει υπογράψει συμφωνίες για να αποτελέσει τον πλειοψηφικό μέτοχο σε κοινοπραξίες τόσο στον κλάδο Ζωής όσο και στον κλάδο Περιουσίας & Ζημιών- P&C στην Ινδία. Και οι δύο συναλλαγές υπόκεινται στην έγκριση των σχετικών ρυθμιστικών αρχών.

Στον κλάδο P&C, η Generali συμφώνησε να αποκτήσει από την Future Enterprises Limited το 25% των μετοχών της Future Generali India Insurance (FGII) έναντι περίπου 145 εκατ. Μετά το κλείσιμο, η Generali θα κατέχει μερίδιο περίπου 74% στην FGII. Η FGII συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ασφαλιστικών εταιρειών στην αγορά με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και καναλιών διανομής, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 (τέλος οικονομικού έτους για τις ινδικές ασφαλιστικές εταιρείες), κατέγραψε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ ασφαλίστρων.

Όσον αφορά στον κλάδο Ζωής, έχει υπογραφεί συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου του μεριδίου (περίπου 16%) Η FGIL ανέφερε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από τον Μάρτιο του 2021. Επιπλέον, η Generali θα εγγραφεί σε κατανομή προνομιακών μεριδίων μετοχών της FGIL (περίπου 21 εκατ. ευρώ). Ως αποτέλεσμα, μετά το κλείσιμο της συναλλαγής και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης προνομιακών μετοχών, η Generali θα κατέχει μερίδιο περίπου 68% στην FGIL, το οποίο ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω στο 71% μέχρι το τέλος του 2022, μετά από περαιτέρω μεταβίβαση προνομιακών μετοχών.

Οι συναλλαγές συνάδουν πλήρως με τη στρατηγική «Lifetime Partner 24: Driving Growth», ενισχύοντας τη θέση της Generali σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές και επιβεβαιώνουν τη δέσμευση του Ομίλου για κερδοφόρo ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους πελάτες. Η Generali είναι η πρώτη μεταξύ των διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών, που θα κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο και στις δύο κοινοπραξίες, από τότε που τέθηκε σε ισχύ το νέο ανώτατο όριο ξένης ιδιοκτησίας. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο συνολικός εκτιμώμενος αντίκτυπος στον Κανονιστικό Δείκτη Φερεγγυότητας του Ομίλου θα είναι περίπου -4 π.μ., το 2022.

Ο κ. Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International, Generali Group, δήλωσε: «Η αύξηση του μεριδίου της Generali στην κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου Ζωής και του κλάδου Περιουσίας & Ζημιών(P&C) στην Ινδία, αποτελεί ένα ακόμη βήμα μπροστά στην αναπτυξιακή μας πορεία σε μία υψηλών δυνατοτήτων αγορά. Με αναμενόμενο διψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, η ασφαλιστική αγορά της Ινδίας προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και ανυπομονούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας εκεί, λειτουργώντας ως ένας Lifetime Partner για τους πελάτες της τοπικής αγοράς».

Ο κ. Rob Leonardi, Regional Officer, Generali Asia, τόνισε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, που είμαστε, πλέον, σε θέση να εδραιώσουμε τη θέση μας στις ασφαλιστικές μας επιχειρήσεις στους κλάδους Ζωής & P&C, καθώς ήταν πάντα πρόθεσή μας να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ινδία. Σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό μας πλάνο με τρόπο που θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αξία για τους πάνω από 4 εκατομμύρια πελατών, αντιπροσώπων και συνεργατών μας».

Η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ασφαλιστικές αγορές στον κόσμο, με ονομαστική αύξηση ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (GWP) στο 10%+ CAGR κατά την περίοδο 2022-2030. Με υψηλή αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ (με αναμενόμενη αύξηση 8% YoY την περίοδο 2021-20222, μεταξύ των υψηλότερων στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας), χαμηλά επίπεδα διείσδυσης στην ασφαλιστική αγορά (με τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να αντιπροσωπεύουν μόνο το 4,2% του ΑΕΠ το 2020) και ιδιωτική κατανάλωση και διαθέσιμα εισοδήματα, που αναμένεται να αυξηθούν περίπου κατά 7% τα επόμενα 5 χρόνια.

Η Citigroup και η Alvarez & Marsal ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι της Generali για τις συναλλαγές.

Διαβάστε επίσης: Η Generali εξαγοράζει τη La Médicale από την Crédit Agricole Assurances


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας