Διαμεσολαβούντες

Η ΕΕΑΕ καλεί τα μέλη της να επιλέγουν εταιρείες που σέβονται τους συνεργάτες τους

Μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, που «επιχειρεί να στερήσει από Επαγγελματίες Διαμεσολαβητές, τον μοναδικό πόρο επιβίωσης που έχουν…. δηλαδή Την Δουλειά τους, παρέχοντας σε άλλους την προώθηση προϊόντος και μάλιστα με προνομιακούς όρους», καταγγέλλει η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, καλώντας τους συναδέλφους τους «να επιλέγουν τις  Εταιρείες με το πρόσθετο κριτήριο της αναγνώρισης του σεβασμού και της εκτίμησής τους προς τους Συνεργάτες τους».

Ειδικότερα, στην επιστολή προς τα μέλη της η ΕΕΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι,

Μέσα από τις Συμπληγάδες που υποχρεώνεται να περάσει ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, μετά και τις νέες ρυθμίσεις των Νόμων που ψηφίστηκαν, με βέβαιες πλέον τις αυξημένες και άδικες φορολογικές υποχρεώσεις και τις υπερβολικές και αδικαιολόγητες ασφαλιστικές εισφορές, δέχεται σήμερα ο Κλάδος μας, και μάλιστα εκ των έσω, άλλο ένα πλήγμα από Μεγάλη Ασφαλιστική Εταιρεία, που ευαγγελίζεται τον τελευταίο καιρό την στροφή προς το Δίκτυό της, αναβαθμίζοντας τον ρόλο που του είχε αφαιρέσει.

Με ανακοινώσεις της στον Τύπο,  σε συνεργασία με Πολυεθνικό Κολοσσό, επιχειρεί να στερήσει από Επαγγελματίες Διαμεσολαβητές, τον μοναδικό πόρο επιβίωσης που έχουν…. δηλαδή Την Δουλειά τους, παρέχοντας σε άλλους την προώθηση προϊόντος και μάλιστα με προνομιακούς όρους, τακτική που έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες δεοντολογίας αλλά και την υφιστάμενη νομική επιταγή.

 Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής που έχει τις ειδικές γνώσεις, την αναβαθμισμένη και επαναλαμβανόμενη ετησίως μετεκπαίδευση, την πιστοποίηση, την ετήσια υποχρέωση ανανέωσης συμβολαίου Αστικής Ευθύνης και εγγραφής στα Επιμελητήρια και ένα φορτίο οικονομικών βαρών που συνδέονται με όλα τα παραπάνω, έχει να αντιπαλέψει άνισα και αθέμιτα με ευκαιριακές εμπορικές πολιτικές και συνεργασίες που βάζουν στην άκρη τα προσόντα του.

Επειδή τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται και πληθαίνουν και επειδή θα βρεθούν όπως πάντα μιμητές,  καλούμε όλους τους Συναδέλφους να αναλογισθούν το μέλλον τους, όχι το απώτερο, αλλά το αύριο, και να πάρουν απόφαση να επιλέγουν τις  Εταιρείες με το πρόσθετο κριτήριο της αναγνώρισης του σεβασμού και της εκτίμησής τους προς τους Συνεργάτες τους, το ανθρώπινο δηλαδή πρόσωπό τους, που έχει την συνεισφορά του στην άνοδο και την ύπαρξή τους.

Εμείς παράλληλα εξετάζουμε τις νομικές ή και άλλου τύπου ενέργειες στις οποίες επιφυλασσόμαστε να προβούμε.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.»

 

Διαβάστε επίσης: Εκπτώσεις και δωρεάν καλύψεις μέσω internet και direct καταγγέλλει η ΕΑΔΕ

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας