Η ΕΑΕΕ θα ενισχύσει την πολιτική εξωστρέφειας

181

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εταιρειών μελών και του προσωπικού της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπροσώπων των εταιρειών – μελών της ΕΑΕΕ, της εποπτικής αρχής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, των σωματείων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των εργαζομένων, του ασφαλιστικού και οικονομικού Τύπου και φορέων του κλάδου όπως το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων  κ.ά.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (στη φωτ. με τη Γενική Δ/ντρια, κα Μ. Αντωνάκη), τόνισε πως η εποχή μας χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές˙ η χρησιμότητα, όμως, και η συμβολή της Ιδιωτικής Ασφάλισης παραμένει καθοριστική και διαχρονική. Κύριος στόχος της ΕΑΕΕ για το 2015 είναι κανένας Έλληνας να μη μείνει ανασφάλιστος, καθώς αυτό είναι κοινωνικά και οικονομικά επικίνδυνο, πόσο μάλλον σε μια εποχή όπου τα οικονομικά αποθέματα των πολιτών είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΑΕΕ θα ενισχύσει την πολιτική εξωστρέφειας ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να κατανοήσουν την αξία της Ασφάλισης. Επιπλέον, το 2015 αποτελεί μια καθοριστική χρονιά για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις καθώς σε συνεργασία με την εποπτική αρχή συνεχίζεται η πυρετώδης προετοιμασία για την μετάβαση στο νέο ευρωπαϊκό αυστηρό καθεστώς Solvency II, του οποίου η πλήρης εφαρμογή θα γίνει από 1.1.2016. Το νέο θεσμικό πλαίσιο σε συνδυασμό με ισχυρή εποπτεία θα θωρακίσουν τη φερεγγυότητα και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Προηγούμενο άρθροΔιοικητικές αλλαγές στη Eurobank
Επόμενο άρθροΣε κίνδυνο και το Solvency II από τις περικοπές στην ΕIOPA;