Διεθνή

Σε κίνδυνο και το Solvency II από τις περικοπές στην ΕIOPA;

7,6% (περίπου 1.7εκατ. ευρώ) μειωμένο σε σύγκριση με το 2014 είναι το budget της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων για το 2015 και ανέρχεται πλέον σε €19,9 εκατ.  Το ποσό που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Προϋπολογισμών είναι μειωμένο κατά 2,4 εκατ. Ευρώ σε σύγκριση με αυτό που προέβλεπε η πρόταση που είχαν αρχικά εγκρίνει τα μέλη της EIOPA.

Προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτές τις περικοπές αλλά και να εξασφαλίσει ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα εργασιών, η EIOPA έχει προχωρήσει σε μια νέα σοβαρή στρατηγική αναθεώρησης των προτεραιοτήτων της, στην οποία συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο εκτεταμένη ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων και εξορθολογισμός των πόρων, αλλά και η αναβολή και ακύρωση εν εξελίξει έργων.

Το Solvency II θα παραμείνει και το 2015 η υψηλότερη προτεραιότητα της EIOPA. Ωστόσο οι περικοπές θα επηρεάσουν και αυτό το έργο και για παράδειγμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Solvency II για τις εποπτικές αρχές, θα πρέπει να μειωθεί κατά 20% και η παραγωγή πακέτου εποπτικών εργαλείων πληροφορικής που σχετίζονται με την υποβολή εκθέσεων XBRL, έχει ακυρωθεί.
Ορισμένες εργασίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στους τομείς της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της προστασίας των καταναλωτών, έχουν χάσει την προτεραιότητά τους. Οι επενδύσεις σε επιχειρησιακό λογισμικό, υποδομές και την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών διαδικασιών της EIOPA, θα είναι επίσης πολύ περιορισμένες.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας