Άρθρα

Η ασφαλιστική αγορά το 2018: Νέες συνεργασίες, νέα καθήκοντα

Στις 1.176 σελίδες των 11 τευχών μας, καλύψαμε το 2018 την ειδησεογραφία της ασφαλιστικής αγοράς, με στόχο να ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα τους ανθρώπους του κλάδου, να διαδίδουμε την ιδέα της Ασφάλισης και να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης στην ελληνική κοινωνία.

Θέλοντας να κάνουμε την ανασκόπηση της παρελθούσας χρονιάς, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα “δύσκολο έργο”: τι να πρωτοθυμίσουμε και τι να συμπεριλάβουμε από την πληθώρα των γεγονότων, των εκδηλώσεων, των συνεντεύξεων, των άρθρων που δημοσιεύσαμε και των θεμάτων που μας απασχόλησαν.

Αναγκαστικά, κινηθήκαμε… επιλεκτικά και… δειγματοληπτικά, για να θυμίσουμε γεγονότα, στιγμές, λόγια και πρόσωπα…

Στην έντυπη έκδοση της «Α.Α.» μπορείτε να βρείτε αυτή την ανά τεύχος ανασκόπηση. Εδώ θα εστιάσουμε στις νέες συνεργασίες που ξεκίνησαν το 2018 και στις μετακινήσεις και τα νέα καθήκοντα που ανέλαβαν στελέχη της αγοράς.

Νέες συνεργασίες στελεχών/νέα καθήκοντα

Αυξημένη κινητικότητα στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς καταγράψαμε μέσα στο 2018. Δεν έλειψαν φυσικά και οι περιπτώσεις στελεχών που ανέλαβαν διευρυμένα ή αναβαθμισμένα καθήκοντα στις εταιρείες τους. Θυμίζουμε 29 χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Gianniou natalia newΗ κα Ναταλία Γιαννιού αναβαθμίστηκε σε Δ/ντρια Πωλήσεων & Marketing στην Interasco, μετά την αποχώρηση του κ. Θοδωρή Ζαχαρόπουλου.

 

 

Η κα Ειρήνη Νικολοπούλου ξεκίνησε συνεργασία με την Interasco, ως Υποδιευθύντρια Πωλήσεων.

Ο κ. Γιώργος Μαυρέλης ανέλαβε καθήκοντα Γεν. Δ/ντή στη CNP Ζωής.

StathourouΗ κα Θεοδώρα Σταθούρου, που αποχώρησε από την Allianz τον Φεβρουάριο, από τον Σεπτέμβριο του 2018 ασκεί καθήκοντα Γεν. Δ/ντριας Πωλήσεων, Marketing και Εκπαίδευσης στην Ευρώπη Ασφαλιστική.

 

Εμπορικός Δ/ντής της Allianz από την 1η Μαρτίου 2018 είναι ο κ. Στέφανος Μαλαχιάς.

Ο κ. Νίκος Γιαννακάκης ανέλαβε Chief Technology & Growth Officer στη Eurolife ERB Aσφαλιστική. Η πρόσληψή του είναι σαφές δείγμα της αταλάντευτης πρόθεσης του κ. Σαρρηγεωργίου να ενισχύσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες ψηφιοποίησης της Εταιρείας, ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής της ανάπτυξης.

Η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, θέλοντας να ενισχύσει έτι περαιτέρω την εξειδίκευσή της στην ασφάλιση πιστώσεων, ξεκίνησε συνεργασία με τον κ. Αλέξη Γαβριήλογλου, που διαθέτει 20ετή και πλέον εμπειρία στον τομέα.

Mpefon AggelosΟ κ. Άγγελος Μπεφών τέθηκε επικεφαλής στη νέα Εμπορική Δ/νση της HDI Global SE, Hellas.

 

 

 

Ο κ. Χαράλαμπος Βαρλάς, με εμπειρία πλέον των 25 ετών στον ασφαλιστικό χώρο, εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος πωλήσεων της Μινέττα Ασφαλιστικής.

Μαζαράκης ΔημήτρηςΟ κ. Δημήτρης Μαζαράκης από την 1η Ιουλίου 2018 ανέλαβε τη θέση του Γεν. Δ/ντή της MetLife, αρμοδίου για τις χώρες του Περσικού Κόλπου, και τη γενική επίβλεψη των εργασιών στη Σαουδική Αραβία με έδρα το Ντουμπάι.

 

Η ασφαλιστική αγορά το 2018: Νέες συνεργασίες, νέα καθήκονταΟ κ. Κυριάκος Αποστολίδης, τέως Head Bancassurance MetLife EMEA, ανέλαβε καθήκοντα Γεν. Δ/ντή της MetLife σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

 

 

 

BasilatosΟ κ. Γιάννης Βασιλάτος ανέλαβε Digital Transformation Officer στη Eurolife ERB. Σκοπός της Γενικής Διεύθυνσης είναι η παρακολούθηση των σύγχρονων τεχνολογιών και η διερεύνηση του τρόπου αξιοποίησής τους, για την αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών του Ομίλου, καθώς και για τη βελτίωση της εμπειρίας που παρέχει στους πελάτες και συνεργάτες του.

Ο κ. Αχιλλέας Σδράκας, προερχόμενος από τη MetLife, ανέλαβε Chief Operating Officer στην Allianz Ελλάδος, διαδεχόμενος τον κ. Άγγελο Ευτυχίδη, ο οποίος από την 1η Ιουλίου 2018 είναι Μέλος στο Δ.Σ. της Allianz Ελλάδος και Σύμβουλος Διοίκησης, με ευθύνη ειδικότερα την εποπτεία όλων των θεμάτων που αφορούν την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Αποχώρησε από την Allianz Ελλάδος ο κ. Κων/νος Βερτόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. Η έναρξη της συνεργασίας του με την Εταιρεία ανάγεται στο 1999.

Teekens Erzincanli Interamerican

Ο κ. Vincent Teekens ανέλαβε από την 1η Ιουνίου 2018 τα καθήκοντα του επικεφαλής των ασφαλιστικών εργασιών της Interamerican, αντικαθιστώντας τον απελθόντα κ. Besim Jawad.

O κ. Murat Erzincanli διαδέχτηκε από την 1η Ιουλίου στη θέση του επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Interamerican τον κ. Martin Hargas.

Ο κ. Θεόδωρος Ζαχαρόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Εμπορικού Δ/ντή στην insurancemarket τον Ιούνιο, με κύριο καθήκον την ανάπτυξη συνεργειών με επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Zerboydakis MetlifeΟ κ. Γιώργος Ζερβουδάκης ανέλαβε Δ/ντής Πωλήσεων στην Generali Hellas.

 

 

 

Ο κ. Νικόλαος Στρατηγάκης ανέλαβε καθήκοντα Δ/ντή Πωλήσεων στις EXPERT Ασφάλειες (Coverholder της AmTrust) και ΕΛΠΑ Ασφάλειες (Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος της GMI).

Η ERGO Ασφαλιστική προχώρησε στην ανανέωση και στην αναβάθμιση του στελεχιακού της δυναμικού στον Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας, Δ/ντής του οποίου είναι ο κ. Δημήτρης Σπανός. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού της Εταιρείας προσελήφθησαν ο κ. Κυριάκος Μπαφίτης, στη θέση του Δ/ντή Ανάληψης Κινδύνων Ζωής και Υγείας, και ο κ. Δημήτρης Μάντζαλης ως Υπεύθυνος του Τμήματος Ανάλυσης και Τιμολόγησης προϊόντων Ζωής και Υγείας. Σε επίπεδο οργανωτικών αλλαγών, καθήκοντα Δ/ντή Αποζημιώσεων Ζωής και Υγείας ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Krumbholz, ενώ στο δυναμικό του Τομέα εντάχθηκε ο κ. Μάκης Ζόρλας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Υπεύθυνου Συντονισμού Εργασιών του Τομέα.

doxas athanasakis ergoΗ ERGO Ασφαλιστική ενδυνάμωσε τον Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της εταιρείας με δύο ακόμη στελέχη. Συγκεκριμένα, ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του Τομέα τον κ. Αλέξανδρο Δόξα, με την ιδιότητα του Υπεύθυνου Συντονισμού Εργασιών Ανάπτυξης Πωλήσεων, και τον κ. Χρήστο Αθανασάκη, με καθήκοντα Επιθεωρητή Ανάπτυξης Πωλήσεων Δικτύου Ανεξάρτητων Συνεργατών.

Kakolyris Nikos EurolifeΟ κ. Νίκος Κακολύρης ανέλαβε Head of Communications της Eurolife ERB, έχοντας την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της επικοινωνιακής στρατηγικής. Ορίστηκε επίσης και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Eurolife ERB.

 

Ο κ. Θεόδωρος Τσαγκουρνός ανέλαβε καθήκοντα Δ/ντή Εκπαίδευσης, Υποστήριξης & Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων στην Ευρώπη Ασφαλιστική, και ο κ. Νικόλαος Βιδάκης τα καθήκοντα Δ/ντή Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων.

Σε επίπεδο συλλογικών φορέων θυμίζουμε:

Andreas_Brandstetter Insurance EuropeΟ κ. Andreas Brandstetter, Δ/νων Σύμβουλος και Πρόεδρος του αυστριακού ασφαλιστικού ομίλου UNIQA, εξελέγη Πρόεδρος της ασφαλιστικής ομοσπονδίας Insurance Europe, για περίοδο τριών ετών.

 

SarrigeorgioyΟ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου εξελέγη για 3η φορά Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μετά από την παραίτηση του κ. Δημήτρη Μαζαράκη από το αξίωμα του Προέδρου ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης στον όμιλό του και της αποχώρησής του από την Ελλάδα.

antonaki margaritaΗ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη θα παραμείνει στη θέση της Γενικής Δ/ντριας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ., αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά της στην ΕΑΕΕ και τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

 

Συνεργασίες που ξεκίνησαν το 2018…

Το γραφείο πραγματογνωμόνων Πασκάλ & Στρατής ΑΕ με έδρα την Αθήνα και το γραφείο πραγματογνωμόνων CMA Surveyors – Loss Adjusters LTD, με έδρα τη Λευκωσία, ανακοίνωσαν στις 18 Ιουλίου τη συνεργασία τους στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου.

Η Generali Hellas ξεκίνησε συνεργασία με την dacadoo, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών υγείας και insurtech, με έδρα τη Ζυρίχη. Στόχος της νέας συνεργασίας είναι να παρέχει μία καινοτόμο, νέα προσέγγιση στην προαγωγή της καλής υγείας και της ευεξίας, μέσα από μία ολοκληρωμένη και επιστημονικά κατοχυρωμένη ψηφιακή εφαρμογή.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω εξέλιξης των ψηφιακών της υποδομών, η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ σύναψε στρατηγική συνεργασία με την Diastasys. Στόχος της, η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών και των συνεργατών της.

Η 3p insurance brokers και η money market SA ξεκίνησαν στρατηγική συνεργασία, με στόχο την παροχή κορυφαίου επιπέδου υπηρεσιών, τόσο προς επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όσο και προς τον τελικό Καταναλωτή.

Η Απόλλων Μεσιτείας Ασφαλίσεων και η IQ Insurance Brokers ανακοίνωσαν τη σύμπραξή τους, με στόχο, μεταξύ άλλων, να κάνουν “άνοιγμα” στην αγορά των micro insurance προϊόντων που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας