Εταιρείες

Η ARAG SE εξαγόρασε την DAS στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ARAG και η ERGO υπέγραψαν συμφωνητικό για την εξαγορά της DAS UK, της ασφαλιστικής εταιρείας νομικής προστασίας της ERGO στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2006 η ARAG, μέσω της ARAG PLC, δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Managing General Agent, με ασφάλιστρα που έφτασαν το 2022 τις 61 εκατ. λίρες.

Η DAS δραστηριοποιείτο για πάνω από 40 χρόνια ως ασφαλιστική εταιρεία κάλυψης νομικών εξόδων, με ασφάλιστρα που έφτασαν το 2022 στις 129 εκατ. λίρες.

«Η Διεθνής δραστηριότητα του Ομίλου ARAG είναι σταθερά μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Η εξαγορά της DAS UK είναι μοναδική ευκαιρία για την απόκτηση μίας επιπλέον επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσφέρει νέες προοπτικές για τους πελάτες μας και το προσωπικό μας», εξηγεί ο Dr. Renko Dirksen.

H συμφωνία έχει πάρει τον δρόμο της διοικητικής έγκρισης και μέχρι να ολοκληρωθεί η ARAG PLC και η DAS UK θα συνεχίσουν να λειτουργούν ξεχωριστά.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η εξαγορά από την ARAG του υποκαταστήματος της DAS στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας το 2019 και εκείνου της DAS στον Καναδά το 2021.

ARAG λογότυπο 1600x900

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας