Η Allianz περιορίζει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στη Ρωσία

379

Ο όμιλος Allianz ανακοίνωσε ότι πουλά το πλειοψηφικό της μερίδιο στην Interholding LLC, ιδιοκτήτρια της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας κατά ζημιών Zetta Insurance, περιορίζοντας έτσι περαιτέρω τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Allianz θα κατέχει μειοψηφικό μερίδιο 49,9% στη νέα οντότητα. Η συναλλαγή υπόκειται σε κανονιστική έγκριση.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα έχει αρνητική επίπτωση περίπου €0,4 δισ. στην κατάσταση αποτελεσμάτων της Allianz, κυρίως λόγω της αναταξινόμησης των αρνητικών συναλλαγματικών επιπτώσεων στα ίδια κεφάλαια. Η κεφαλαιακή επάρκεια και η ταμειακή θέση του Ομίλου Allianz δεν θα επηρεαστούν.

Η συμφωνία, η οποία ακολουθεί την απόφαση της Allianz να περιορίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, αποσκοπεί στη διασφάλιση της συνέχειας για τους πελάτες και τους εργαζομένους.

Η Zetta Insurance, που ανήκει στην Interholding, διαθέτει περισσότερα από 120 σημεία πώλησης στη Ρωσία, με περισσότερους από 6.500 πράκτορες σε περισσότερες από 150 ρωσικές πόλεις. Η εταιρεία, η οποία έχει πάνω από 1 εκατομμύριο πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, έχει επίσης συνεργασίες με 350 εμπόρους αυτοκινήτων και 30 εμπορικές τράπεζες στη χώρα.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΟδοιπορικό εκτός των Τειχών – 6η στάση: Ρόδος, Στάθης Κουσουρνάς
Επόμενο άρθροΧρυσό βραβείο για το Ιασώ Παίδων