Δράσεις ΕΚΕ

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Πρόεδρό του, κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, βράβευσε η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών με βραβείο Γ’ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, του έτους 2021, για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν, με σκοπό την ευαισθητοποίηση πολιτών και αρμόδιων φορέων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Η ανακοίνωση της τιμητικής διάκρισης πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας, κ. Χρήστο Ζερεφό, στο πλαίσιο της Πανηγυρικής Συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική βράβευση από το ανώτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας.

Η δημιουργία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» πριν από 16 χρόνια και το μέχρι τώρα έργο του έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς και έχει διακριθεί από κορυφαίους Οργανισμούς στον κόσμο, όπως ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (που έχει βραβεύσει το Ινστιτούτο με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη), τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council), τη Σουηδική Κυβέρνηση και άλλους σπουδαίους Οργανισμούς.

Μέχρι σήμερα το Ινστιτούτο έχει εκπαιδεύσει 250.000 μαθητές όλων των βαθμίδων, 5.500 εκπαιδευτικούς, 47.000 Νέους Παραγωγικών Σχολών, Αξιωματικούς και Στελέχη Στρατιωτικών Μονάδων, 16.000 Στελέχη και εργαζομένους εταιρειών, 20.050 Προσκόπους, και 1.000 νέους παραβάτες του νόμου και τις οικογένειές τους. Έχει υλοποιήσει περισσότερες από 150 καμπάνιες ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης – με αποδέκτες 6.000.000 τουλάχιστον πολίτες για κρίσιμα ζητήματα της Οδικής Ασφάλειας – μέσω εγκεκριμένων από το ΕΣΡ τηλεοπτικών προβολών και ραδιοφωνικών μεταδόσεων των κοινωνικών μηνυμάτων που το Ινστιτούτο προωθεί συστηματικά σε όλη την επικράτεια. Με τους 3.500 εθελοντές και την υποστήριξη φορέων και Οργανισμών με κοινωνική ευαισθησία, το Ινστιτούτο υλοποιεί κάθε χρόνο εκατοντάδες ενέργειες με σημαντικό θετικό αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία.

Η κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση: «Ευχαριστούμε θερμά την Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας, που με την εξαιρετική αυτή τιμητική διάκριση αναγνωρίζει την κοινωνική μας προσφορά και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε το έργο μας, πιστοί στο όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα, για έναν κόσμο καλύτερο, τον οποίο αξίζουμε και έχουμε ανάγκη.

Από τη θέση αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, με τους οποίους μοιραζόμαστε καθημερινά τον αγώνα για την προστασία της ζωής στους δρόμους, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου που αφιλοκερδώς συνεισφέρουν στο δύσκολο έργο μας. Θερμά να ευχαριστήσω επίσης τα Μέλη και τους υποστηρικτές μας, χωρίς τους οποίους δε θα είχαμε καταφέρει όσα έχουμε πετύχει στη διάρκεια των 16 χρόνων της συνεχούς δράσης του Ινστιτούτου. Τέλος, να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους εθελοντές μας και όλους όσοι πιστεύουν σε εμάς, οι οποίοι μας εμψυχώνουν στην προσπάθειά μας και μας ενδυναμώνουν το αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα απέναντι στη νέα γενιά, για την προαγωγή της ασφάλειας και του πολιτισμού στους δρόμους».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας