Διεθνή

Οι 25 κορυφαίες ασφαλιστικές παγκοσμίως, σύμφωνα με την A.M. Best

Οι κορυφαίες 25 ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, βάσει καθαρών ασφαλίστρων (NPW) και μη τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων, αποκαλύφθηκαν από τον παγκόσμιο οργανισμό αξιολόγησης A.M. Best.

Ο αμερικανικός κολοσσός United Health Group Incorporated κατέκτησε την πρώτη θέση με βάση τα καθαρά ασφάλιστρα για τέταρτη χρονιά με 158,8 δις δολάρια (περίπου 220,2 δις Δολάρια ΗΠΑ) το 2017.

Η Allianz SE στέφθηκε ως ο μεγαλύτερος ασφαλιστής στον κόσμο στη βάση των μη τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων, ανεβαίνοντας δύο θέσεις στην κατάταξη του 2017 και ρίχνοντας τη MetLife Inc. στην πέμπτη θέση.

Η πτώση της MetLife οφείλεται σε μια μεγάλη επιβάρυνση του αποθεματικού της το 2017, που σχετίζεται με τις εργασίες ομαδικών προσόδων προκειμένου να αντισταθμιστούν μη καταβληθείσες παροχές.

Συνολικά, οι ετήσιες βαθμολογίες παρέμειναν σταθερές σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες θέσεις.

Τέσσερις από τους πέντε πρώτους ασφαλιστές βάση ασφαλίστρων παρέμειναν οι ίδιοι με το 2016 και οι πέντε πρώτοι ασφαλιστές, όπως προκύπτουν από τα μη τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία, παρέμειναν οι ίδιοι.

Οι αμερικάνικες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας και οι κινέζικες ασφαλιστικές εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις από την άποψη των ασφαλίστρων, κρατώντας τις 6 από τις 10 πρώτες θέσεις.

Η κινεζική εταιρεία Ping An Insurance (Group) Company of China Ltd. ήταν η νέα παρουσία στο top 5 βάση ασφαλίστρων μετά από μια αύξηση ύψους 30% σε ετήσια βάση. Η κινέζικη ασφαλιστική πέρασε 5 εταιρείες για να αναδειχθεί στην 4η θέση το 2017.

Μια άλλη εταιρεία που σημείωσε σημαντική πρόοδο στην κατάταξη βάση ασφαλίστρων ήταν η Berkshire Hathaway Inc., η οποία ανέβηκε στην 11η θέση από την 16η μετά από αύξηση της τάξης του 33% το 2017.

Οι λίστες κατάταξης του Α.Μ. Best με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ασφαλιστικές εταιρείες δημοσιεύτηκαν στο τεύχος του BestWeek στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι βαθμολογίες βασίστηκαν στα δεδομένα του BestLink και σε πρόσθετα στοιχεία και έρευνα του Α.Μ. Best.

Δείτε εδώ τη λίστα με τις 25 κορυφαίες ασφαλιστικές, βάσει των καθαρών ασφαλίστρων (NPW) και των μη τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων, αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας