Συνεντεύξεις

Γιατί επιλέγω την Ευρωπαϊκή Πίστη στον κλάδο Μεταφορών

Απαντούν σε …πρώτο πρόσωπο οι συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ.κ. Πέτρος Κατραντζής και Βασίλης Κόκκαλης, που διακρίθηκαν με την παραγωγή τους το 2018, στον κλάδο Μεταφορών.

Συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Πίστης θα ολοκληρώνουν κάθε μήνα τις ημιτελείς προτάσεις της «Ασφαλιστικής Αγοράς». Στόχος μας, να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά της Εταιρείας μέσα από την οπτική των συνεργατών της, αλλά και τη δική τους επαγγελματική διαδρομή. Να μάθουμε γιατί επιλέγουν την Ευρωπαϊκή Πίστη ως συνεργάτη, αλλά και πώς οι ίδιοι καταφέρνουν να διακρίνονται σε συγκεκριμένο κλάδο ασφάλισης, που κάθε μήνα θα είναι διαφορετικός.

Πέτρος Β. Κατραντζής

Γιατί επιλέγω την Ευρωπαϊκή Πίστη στον κλάδο Μεταφορών
Ο κ. Πέτρος Κατραντζής γεννήθηκε το 1954 στην Κωνσταντινούπολη. Με τον ασφαλιστικό χώρο ασχολείται από το 1980. Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζεται από το 2003.
Ξεκίνησα αυτό το επάγγελμα όταν…

…Ήμουν στην αγορά της ναυτιλίας στον Πειραιά το 1980. Με γοήτευσε η ιδέα να ασχοληθώ με τις ασφάλειες. Πρώτη μου επαφή ήταν οι ναυτασφάλειες, ένας δύσκολος τομέας με πολλές ιδιαιτερότητες. Τα απογεύματα πήγαινα ως μαθητευόμενος στο ασφαλιστικό πρακτορείο Guardian, που πλέον δεν υπάρχει, και άρχισα να μπαίνω στο πνεύμα των ασφαλειών. Μετά από χρόνια και αφού απέκτησα πείρα και δημιούργησα χαρτοφυλάκιο κυρίως σε γενικές ασφάλειες, άνοιξα το γραφείο μου το 1989 με έδρα τον Πειραιά. Το 1995 μετέφερα το γραφείο από τον Πειραιά στη Λεωφόρο Συγγρού. Σημαντική συμβολή στην ανάπτυξή μου είχε τόσο ο κ. Ταρνάρης, μέτοχος του πρακτορείου, όσο και η μελέτη βιβλίων σχετικών με τις ασφάλειες. Θυμάμαι πόσες φορές ξεφύλλιζα το βιβλίο με το τιμολόγιο για τις ασφάλειες πυρός, τους όρους, τις εξαιρέσεις και τις απαλλαγές. Με δυσκόλεψε πολύ το βιβλίο με τις ρήτρες μεταφορών, γιατί ήταν στα Αγγλικά.

Η δουλειά μου είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό επάγγελμα, γιατί…

…Έρχομαι σε επαφή καθημερινά με κόσμο με διαφορετικές ασφαλιστικές ανάγκες. Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο. Κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός και πρέπει να τον αντιμετωπίζω ανάλογα. Σε αυτό το επάγγελμα ποτέ δεν βαριέσαι. Χαίρομαι όταν βλέπω στο πρόσωπό τους την ικανοποίηση από τις λύσεις που τους δίνω.

Στους συμπολίτες που αποφεύγουν να ασφαλιστούν λέω ότι…

…Πρέπει να διαθέτουν ένα ποσό από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, για να μπορούν να απολαμβάνουν τα καλά της ζωής χωρίς να νοιάζονται τι θα γίνει στη δύσκολη στιγμή. Η ασφάλεια είναι ένα αγαθό που τους εξασφαλίζει την ομαλή πορεία της ζωής. Πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια.

Έχω επιλέξει την Ευρωπαϊκή Πίστη γιατί…

…Αισθάνομαι ασφάλεια, γιατί μπορώ και συνεννοούμαι  με τους ανθρώπους της. Πάντα βρίσκω τη λύση, άμεσα, σε όποια προβλήματα προκύψουν. Έχω επαφή με όλους τους κλάδους όπου το προσωπικό έχει ανθρώπινη συμπεριφορά, δέχονται τις απόψεις μου και δεν τις απορρίπτουν. Στην ανάληψη κινδύνου συζητάμε πάντα προκειμένου να βρούμε τη χρυσή τομή. Στον κλάδο ζημιών το πνεύμα είναι θετικό και πάντα υπάρχει λύση.

H ασφάλιση Μεταφορών με μαγεύει, γιατί…

…Είναι ένας από τους ωραιότερους κλάδους των ασφαλειών, με πολλές προκλήσεις. Κάθε φορτίο έχει την ιδιαιτερότητά του. Κάθε φορά που ασφαλίζω ένα φορτίο είναι σαν να είναι η πρώτη φορά. Οι ρήτρες που υπάρχουν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κάθε φορτίο έχει την ανάλογη ρήτρα και η μελέτη αυτών σου δίνει ανεκτίμητες γνώσεις. Το 1988,  μαζί με τον Τάκη Καλογεράκο, Προϊστάμενο στην  Αρκαδική, σχεδιάσαμε ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τις μεταφορές αυτοκινήτων εντός Ελλάδας,  συμβόλαιο το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα με μικρές τροποποιήσεις. Ήταν το πρώτο στο είδος του.

Η επιτυχία μου στον Κλάδο ασφάλισης Μεταφορών θα έλεγα ότι κυρίως οφείλεται…

…Στο ότι όταν ασφαλίζω ένα φορτίο δεν το βλέπω σαν άλλη μια ασφάλιση. Ενημερώνω τον ασφαλισμένο για τις εξαιρέσεις και απαλλαγές, ούτως ώστε να έχει μια σαφή εικόνα για το τι ασφαλίζεται.

Η τελευταία φορά που ένιωσα περήφανος για την Εταιρεία μου ήταν όταν…

…Χωρίς περιστροφές κάλυψε μια ζημιά στον κλάδο μεταφορών Ex – Gracia και η χαρά που πήρε ο ασφαλισμένος. Ένιωσα περήφανος για την εταιρεία που συνεργάζομαι. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Πίστη.

 

Βασίλης Κόκκαλης – Cover Risk M. IKE

Γιατί επιλέγω την Ευρωπαϊκή Πίστη στον κλάδο Μεταφορών
Ο κ. Βασίλης Κόκκαλης γεννήθηκε το 1981 στον Πειραιά. Με τον ασφαλιστικό χώρο ασχολείται από το 2004. Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζεται από το 2014.
Ξεκίνησα αυτό το επάγγελμα όταν…

…Συνειδητοποίησα ότι ο χώρος της ασφάλισης είναι ιδιαίτερος – ξεχωριστός και η καθημερινή ενασχόληση σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί περιβάλλον ρουτίνας ή μη αναπτυξιμότητας. Αντίθετα, ανακαλύπτεις καθημερινά ότι αυτό το επάγγελμα σε εξελίσσει ως επαγγελματία, αλλά κυρίως ως άνθρωπο.

Η δουλειά μου είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό επάγγελμα, γιατί…
…Μέσα από τον χώρο της ασφάλισης και ιδιαίτερα της ασφάλισης των βιομηχανικών κινδύνων και των μεταφορών, σου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις με τον πελάτη σου ένα νέο πλαίσιο επιχειρηματικότητας και οικονομικής ανάπτυξης, μέσω του οποίου αναπτύσσεται παράλληλα και η επιχειρηματική και ασφαλιστική σου σκέψη ως επαγγελματίας.

Στους συμπολίτες που αποφεύγουν να ασφαλιστούν λέω ότι…

…Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, η κάθε επένδυση που κάνουμε στη δουλειά μας είναι σημαντική και τα κεφάλαια που διαθέτουμε είναι περιορισμένα, εφόσον προέρχονται από ίδια κεφάλαια ή από τον περιορισμένο δανεισμό των τραπεζών. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά μας μετά από ένα ζημιογόνο γεγονός, δηλαδή μέσω της ασφάλισης των αγαθών μας.

Έχω επιλέξει την Ευρωπαϊκή Πίστη γιατί…

…Είναι μια εταιρεία η οποία ηγείται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, προσφέροντας άριστο περιβάλλον συνεργασίας, αίσθηση σταθερότητας και αξιοπιστίας στον ασφαλιστικό χώρο.
Θεωρώ πως τα εν λόγω χαρακτηριστικά είναι και τα πιο σημαντικά που μπορεί να προσφέρει μια ασφαλιστική εταιρεία. Ιδιαίτερα στον κλάδο μεταφορών, όπου οι ανάγκες και τα μεγέθη ασφάλισης κάνουν επιτακτική την επιλογή αξιόπιστων συνεργατών, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Πίστη. Το συνεχές ενδιαφέρον και η στήριξη που λαμβάνουμε, καθώς και οι “γέφυρες” επικοινωνίας που δημιουργεί με τους συνεργάτες της, εξελίσσουν τη συνεργασία και την προάγουν σε σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

H ασφάλιση Μεταφορών με μαγεύει, γιατί…

…Ο κλάδος των μεταφορών είναι ένας ξεχωριστός κλάδος ασφάλισης, ο οποίος δεν βασίζεται σε κάποιο σταθερό πρόγραμμα όπως αυτά που συναντάμε στους υπόλοιπους κλάδους. Κάθε μεταφορά είναι διαφορετική, επομένως και το αντίστοιχο πρόγραμμα ασφάλισης. Αυτό κάνει την κάθε ημέρα και το κάθε νέο project μια νέα πρόκληση. Σε καμία περίπτωση, καμία δουλειά δεν μοιάζει με την προηγούμενη, με αποτέλεσμα να λαμβάνεις καθημερινά μαθήματα και εμπειρίες που σε βοηθούν στο να “χτίζεις” το επαγγελματικό σου προφίλ αλλά και την προσωπική σου ευσυνειδησία.

Η επιτυχία μου στον Κλάδο ασφάλισης Μεταφορών θα έλεγα ότι κυρίως οφείλεται…

…Στην εμπειρία και στην καθημερινή τριβή που μου προσφέρει η μακρόχρονη σχέση και συνεργασία με τον όμιλο Ορφεύς Βεϊνόγλου, ο οποίος είναι από τους πρωτοπόρους στον χώρο της διαμεταφοράς στην Ελλάδα. Μέσω του ομίλου, μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πλήρη εικόνα κάθε τύπου μεταφοράς και διαμεταφοράς, η οποία επεκτείνεται από μεταφορά εμπορευμάτων, έργων τέχνης, οικοσκευών έως και πιο πολυσύνθετων μεταφορών.

Η τελευταία φορά που ένιωσα περήφανος για την Εταιρεία μου ήταν όταν…

…Πραγματοποιήθηκαν οι στόχοι που είχαμε θέσει με τους συνεργάτες μου, με απώτερο αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών πλαισίων ενδιαφέροντος και ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας