Εταιρείες

Generali και Πλανήτης GEN ενθουσίασαν το κοινό του φετινού ThinkBiz Academy

Η Generali, o οργανισμός που επιδιώκει στρατηγικά να αλλάξει τα στερεότυπα με τα οποία συνδέεται η Ασφάλιση, συμμετείχε στη διήμερη διοργάνωση, ThinkBiz Academy, με μια ξεχωριστή παρουσίαση και προσέφερε στους συμμετέχοντες δύο θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης.  

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ένα δυναμικό ασφαλιστικό σύμπαν που ακολουθεί τον άνθρωπο σε κάθε του βήμα και συνδέεται με τη σύγχρονη αγορά εργασίας παρουσίασε η Generali στις νέες και τους νέους που παρακολούθησαν το πρόγραμμα του φετινού ThinkBiz Academy -της ετήσιας φοιτητικής συνάντησης για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας-, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η εταιρεία, που συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση με ομιλήτρια την επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της, κα Ελένη Κορδάτου, κέρδισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και απέσπασε το θερμό τους χειροκρότημα. H κα Κορδάτου προσκάλεσε το κοινό -φοιτητές και απόφοιτους Πανεπιστημιακών Σχολών, ηλικίας 18-25 ετών, που σχεδιάζουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα- να την ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι στον Πλανήτη GEN, για να τους ξεναγήσει στο σύγχρονο ασφαλιστικό και εργασιακό περιβάλλον της Generali.

Generali και Πλανήτης GEN ενθουσίασαν το κοινό του φετινού ThinkBiz Academy
Η κα Ελένη Κορδάτου, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού Generali.

Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στο βιοκλιματικό κτήριο των νέων γραφείων της εταιρείας και μοιράστηκαν τον χώρο με τους «κατοίκους» του Πλανήτη GΕΝ. Αναρωτήθηκαν για το αν γνωρίζουν τι πραγματικά κάνει μια ασφαλιστική εταιρεία, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «Ασφαλιστής» δεν είναι μόνο ο επαγγελματίας των Πωλήσεων, αλλά κάθε εργαζόμενος στον οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων εργασιακών αντικειμένων στα οποία θα μπορούσε ένας νέος να εργαστεί, ανατρέποντας -ταυτόχρονα- τη στερεοτυπική εικόνα που ακολουθεί τους ανθρώπους της Ασφάλισης. Εντυπωσιάστηκαν με τη -σχεδόν μηδενική- μισθολογική ανισότητα και το υψηλό ποσοστό γυναικών και νέων κάτω των 40 ετών σε διοικητικές θέσεις. Αναζήτησαν την πραγματική αξία της Ασφάλισης ως το προστατευτικό πλαισίωμα για όλα όσα είναι σημαντικά στη ζωή καθενός και επέστρεψαν στην καθημερινότητα με μια νέα επαγγελματική οπτική να ανοίγεται μπροστά τους.

Συνδυάζοντας την επιστήμη με την ανθρώπινη προσέγγιση, την τεχνολογία με τη διαπροσωπική επαφή, και την εκπαίδευση με την εμπειρία, ο ασφαλιστικός χώρος αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου. Ο οργανισμός που αναζητά πάντοτε αξιόλογα στελέχη πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, τα οποία καλύπτουν ένα σημαντικό διαγενεακό και ηλικιακό εύρος, επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να φωτίζει το εργασιακό περιβάλλον του ασφαλιστικού χώρου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα εύρωστο επιχειρηματικό πλαίσιο που αναπτύσσεται βάσει της ανθρώπινης ανάγκης, παραμένοντας συνεχώς ενδιαφέρον και προσφέροντας αμέτρητες ευκαιρίες εξέλιξης για όσους εργάζονται σε αυτό.

Στο τέλος της ομιλίας της, η κα Κορδάτου ανακοίνωσε ότι η Generali προσφέρει στους συμμετέχοντες δύο θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στον οργανισμό και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το booth της εταιρείας, για να λάβουν μέρος στην gaming εμπειρία αξιολόγησης κοινωνικών δεξιοτήτων που διαμόρφωσε ειδικά για την περίσταση η Owiwi, μέσω της πλατφόρμας της που ενσωματώνει ψυχομετρικά εργαλεία αιχμής. Περισσότεροι από 100 υποψήφιοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και ακόμη περισσότεροι επισκέφθηκαν το σημείο προβολής της Generali, για να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της.

Η Generali, που επιδιώκει να αποτελεί εργοδότη επιλογής, επενδύει στο μέλλον της ασφάλισης, εξασφαλίζοντας έναν ανοιχτό εργασιακό χώρο χωρίς διακρίσεις φύλων, με ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και όρους μισθολογικής ισότητας, θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και πηγή έμπνευσης προς όλους.

Τη στρατηγική της επικοινωνίας σχεδίασε η Quenvo και τη δημιουργική υλοποίησή της ανέλαβε η Symposium Communications.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας