Εταιρείες

Generali: 5 λάθος λόγοι που αμελούμε την Ασφάλεια Κατοικίας

Πηγή: Generali Blog

Η ασφάλεια κατοικίας είναι μία μη υποχρεωτική από το κράτος ασφάλιση, η οποία όμως είναι πάρα πολύ αναγκαία. Σκεφτείτε, σε μία χώρα που η πλειοψηφία μένει σε ιδιόκτητο σπίτι, πόσους γνωρίζετε γύρω σας που το έχουν ασφαλίσει; Από την άλλη, πόσες καταστροφές περιουσίας μόνο από φυσικά φαινόμενα μπορείτε να ανακατέλεσετε τα τελευταία χρόνια; 

Το σπίτι μας αποτελούσε ανέκαθεν το πιο πολύτιμο περιουσιακό μας στοιχείο, όχι απλά χρηματικό, αλλά και συναισθητικό. Είναι το μέρος που νιώθουμε ασφάλεια, είτε το έχουμε νοικιάσει είτε αγοράσει, και μέσα σε αυτό στεγάζουμε όσα αγαπάμε. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν ότι μία ασφάλιση κατοικίας δεν φέρει αξία και αμελούν να την αποκτήσουν. Παρακάτω απομυθοποιούμε τους 5 πιο συχνούς λόγους μη απόκτησης ασφάλισης κατοικίας. 

1. Είμαι ενοικιαστής, γιατί να πληρώσω εγώ ασφάλεια σπιτιού;

«Πληρώνω νοίκι και κοινόχρηστα κάθε μήνα. Γιατί να κάνω ασφάλεια σπιτιού, ενώ το ακίνητο ανήκει σε άλλον;». Αυτό περίπου λένε οι περισσότεροι ενοικιαστές ακινήτων. Πράγματι, είναι καθήκον του ιδιοκτήτη του ακινήτου να επιδιορθώνει όσες δομικές βλάβες τύχει να παρουσιαστούν. Παρόλα αυτά, καλό είναι να καλύψετε και το περιεχόμενο του σπιτιού για να αποζημιωθείτε σε περίπτωση διάρρηξης, πλημμύρας ή πυρκαγιάς. Επιπλέον πριν ενοικιάσετε ένα ακίνητο, ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη αν το σπίτι είναι ασφαλισμένο και επικοινωνήστε του τα οφέλη που παρέχει και στον ίδιο η ασφάλισή του. 

2. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να μην χρειαζόμαστε ασφάλεια

Πολλοί λένε «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, προσέχουμε, δεν έχουμε εύφλεκτα αντικείμενα». Αν, όμως συμβεί κάτι που δεν μπορούσατε να προβλέψετε; Να γιατί πρέπει να ασφαλίσετε την περιουσία σας. Η ασφάλεια σπιτιού και του περιεχομένου του σάς προσφέρει κυρίως ξεγνοιασιά και ηρεμία, διότι γνωρίζετε ότι έχετε κάλυψη σε περίπτωση κλοπής, διάρρηξης, καιρικών φαινομένων και άλλων απρόβλεπτων γεγονότων. Είναι πολύ καλό να έχετε δική σας ασφάλιση κατοικίας, αφού, τελικά, εσείς θα ωφεληθείτε.

3. Δεν έχω χρήματα για ασφάλεια σπιτιού

«Με τόση ακρίβεια γύρω μας, δεν μας περισσεύουν να πληρώνουμε και για ασφάλεια σπιτιού». Το ασφάλιστρο, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό και σίγουρα αξίζει να προστατεύσετε τη μεγαλύτερη επένδυσή σας από κάθε γεγονός ή ατύχημα. Καλύτερα να πληρώνετε ένα χαμηλό ασφάλιστρο κάθε τόσο παρά να διακινδυνεύσετε να ξοδέψετε μια περιουσία για επισκευές. Μπορείτε να λάβετε μία προσφορά για την ασφάλιση της κατοικίας σας από την Generali και να διαπιστώσετε μόνοι σας το προσιτό κόστος. 

4. Δεν έχω χρόνο να ψάξω για ασφάλεια σπιτιού

«Δεν έχω χρόνο να δω πόσο κοστίζει η ασφάλεια σπιτιού, τι καλύψεις χρειάζομαι, ποια εταιρεία είναι αξιόπιστη και προσφέρει το καλύτερο πακέτο». Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι πολύ απλή. Μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο ο οποίος με λίγες ερωτήσεις θα μπορέσει να σας προτείνει το πρόγραμμα που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Ενημερωθείτε για το δίκτυο πωλήσεων της Generali εδώ

5. Θα πληρώσω τις ζημιές μόνος μου αν χρειαστεί

Η ζωή είναι γεμάτη αβεβαιότητες. Ίσως αποφασίσετε ότι μπορείτε να πληρώσετε εσείς το κόστος των επισκευών, κρίνοντας με βάση την τωρινή οικονομική σας κατάσταση. Ποιος ξέρει όμως τι επιφυλάσσει το αύριο ή ακόμα χειρότερα το κόστος μία μεγάλης καταστροφής; Καλύτερα να προστατεύσετε το εισόδημά σας και να προτιμήσετε ένα πρόγραμμα ασφάλειας σπιτιού και περιεχομένου.

Κατανοούμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια σπιτιού και περιεχομένου, γι’ αυτό σας συνιστούμε να επιλέξετε το πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες σας χωρίς δισταγμό.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας