20.4 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αφετηρία ευνοϊκών εξελίξεων για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση το 2022

Αφετηρία ευνοϊκών εξελίξεων για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελεί το 2022, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του τα εξής:

Μια νέα χρονιά, το 2022,  ξεκινά με μεγάλες προοπτικές για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Το 2021, μέσα από τις δυσκολίες, που δημιούργησε η πανδημία στην εργασιακή καθημερινότητα και στις λειτουργίες κράτους και πολιτών,  αποτέλεσε σταθμό για τον κλάδο ο οποίος σε περιβάλλον πρωτόγνωρο, αναδείχθηκε και αναγνωρίστηκε περαιτέρω.

Έγινε σημείο αναφοράς της αγοράς για την προσαρμοστικότητα που επέδειξε, τα γρήγορα ανακλαστικά και την καθοριστική συμβολή του ασφαλιστή στην κοινωνία.

Οι επαγγελματίες δοκιμάστηκαν, εργάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες , εφάρμοσαν την τεχνολογία που χρόνια έβλεπαν διστακτικά, εκπαιδεύτηκαν στην τηλεργασία και τελικά προσέφεραν το έργο τους απρόσκοπτα, δεν έχασαν χρόνο, στάθηκαν κοντά στον πολίτη, κοντά στους ασφαλισμένους τους. 

Από αυτή την νέα αφετηρία, υψηλότερη από το παρελθόν, υποδεχόμαστε το 2022 το οποίο ξεκινά -παρά την συνεχιζόμενη αρρυθμία και επικρατούσα ασάφεια  λόγω πανδημίας- με ισχυρές προοπτικές για τους επαγγελματίες.

Η ελληνική οικονομία μέσα από την πολύπλευρη ευρωπαϊκή στήριξη, τις βεβαιωμένες επενδυτικές εξελίξεις και το ανάλογα αυξανόμενο ενδιαφέρον, την διεθνή διάκρισή της για τον χειρισμό πολιτικών θεμάτων αλλά και υγειονομικών όπως της πανδημίας βρίσκεται σε ανοδική πορεία και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Ταυτόχρονα μέσα από τις διαρκείς επισημάνσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αρχίζει η κυβέρνηση να κατανοεί ουσιαστικότερα τον μονόδρομο για την θέσπιση των  φοροαπαλλαγών στα ασφάλιστρα, για την αναγκαιότητα αξιοποίησης του κλάδου στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ενώ, επαναλαμβάνονται και οι διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων για την σημασία που έχει η συνεργασία ιδιωτικής ασφάλισης και κράτους σε σειρά τομέων. 

Το υποσχετικό αυτό πλαίσιο θα βρει την εφαρμογή του, θα υλοποιηθεί σταδιακώς και αποτελεί για τον κλάδο μια δυναμική προοπτική η οποία θα σηματοδοτήσει πρόοδο και ανάπτυξη. 

Απαραίτητο στοιχείο η ενεργή συμμετοχή και η ανταπόκριση των επαγγελματιών στις απαιτήσεις των καιρών.

Εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, εξοικείωση με την τεχνολογία που αναβαθμίζεται, επικαιροποίηση γνώσεων. Αυτά χρειάζονται και σε όλα το ΕΕΑ πρωτοστατεί και τα παρέχει σε όλη την επικράτεια, σε κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Σε συνεργασία που δομείται με τα Επιμελητήρια της χώρας αναπτύσσεται ομοιογένεια στις παροχές και υποστηρίζεται η εξέλιξη του επαγγέλματος. 

Τώρα και με την αρωγή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που ευρύτερα δίνει βάρος στην εξέλιξη των επαγγελμάτων και της επιχειρηματικότητας και του καθοριστικού ρόλου των Επιμελητηρίων σε αυτή την κατεύθυνση, οι εκτιμήσεις για την συνέχεια της ελληνικής οικονομίας και όλων όσων συντελούν σε αυτή είναι θετικές. 

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε θεσμικά να διεκδικούμε, να μαχόμαστε για την αναβάθμιση της αγοράς και να υποστηρίζουμε καθετί θετικό για την συνολική πρόοδο των συντελεστών της. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στην επόμενη καλύτερη ημέρα της χώρας και με την βεβαιότητα αυτή καλώ όλους να αναδείξουν ατομικά και συλλογικά την αξία του επαγγέλματος. 

Είναι η κατάλληλη συγκυρία το 2022 να ανατοποθετηθεί και να επανασυστηθεί ο σύγχρονος επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην κοινωνία.

Καλή χρονιά εποικοδομητική,  με φωτεινή διάθεση και πνοή δημιουργίας.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Ε.Ε.Α.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας