Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου από την Affidea, με αφορμή την Ημέρα Διαβήτη

633
affidea diabetes

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) η Affidea προσφέρει για όλο τον μήνα Νοέμβριο & Δεκέμβριο, τη δυνατότητα να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού σας σε συμβολική τιμή.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης σύμφωνα με τον διεθνή ορισμό είναι μια μεταβολική διαταραχή πολλαπλής αιτιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνια υπεργλυκαιμία, λόγω διαταραχών του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών και η οποία είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας στην έκκριση ή τη δράση της ινσουλίνης ή και τα δύο.

Ο ρόλος της ινσουλίνης είναι να βοηθά τον οργανισμό να χρησιμοποιεί την γλυκόζη του αίματος σαν πηγή ενέργειας για τα κύτταρα. Η γλυκόζη προέρχεται κυρίως από την πέψη διαφόρων τροφών, όπως το ψωμί, το ρύζι, οι πατάτες, η ζάχαρη και τα γλυκά.

Tι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος;

Τα οργανικά συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν είναι: η πολυουρία, η πολυδιψία και η ανεξήγητη απώλεια βάρους.

Εργαστηριακά, ελέγχονται τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού μέσα από εξετάσεις επιλογής που είναι η μέτρηση του σακχάρου ορού & του σακχάρου ούρων καθώς και ο προσδιορισμός της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης που αποτυπώνει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος που παρουσίαζε ο οργανισμός τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με πρωινή αιμοληψία μετά από 8ωρη νηστεία.

Στην περίπτωση που έχει ήδη διαγνωστεί Διαβήτης, ο ασθενής πρέπει σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό να παρακολουθεί συστηματικά τον οργανισμό του για την πρόληψη πιθανών επιπλοκών της νόσου.

Προηγούμενο άρθροΕυρώπη Ασφαλιστική: Ο Ν. Βιδάκης νέος Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων
Επόμενο άρθροO ΣΕΣΑΕ φιλοξενεί τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο