Οικονομικά Μεγέθη

Ευρώπη Ασφαλιστική: Αύξηση κερδών 36% και αύξηση παραγωγής 27% στο 9μηνο

Ισχυρή ανάπτυξη στο εννεάμηνο του 2022 εμφάνισε η Ευρώπη Ασφαλιστική, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον. 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, τα κέρδη προ φόρων του εννεαμήνου του 2022 ανήλθαν σε €2,33 εκατ., αυξημένα κατά 36% σε σχέση με τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η κερδοφορία της εταιρείας θα ήταν σημαντικά υψηλότερη εάν δεν υπήρχαν οι αρνητικές επιπτώσεις στις αποδόσεις του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας (ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία), λόγω της υψηλής μεταβλητότητας των διεθνών αγορών και του ευρύτερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Τα συνολικά ασφάλιστρα του δεκάμηνου του 2022 ανήλθαν σε €12,8 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 27% σε σχέση με τα ασφάλιστρα της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους και ευελπιστούμε ότι η αύξηση της συνολικής παραγωγής για τη χρήση του 2022 θα ξεπεράσει το 30%. Πιο αναλυτικά, η αύξηση παραγωγής των ασφαλίστρων το δεκάμηνο του 2022, συγκριτικά με δεκάμηνο του 2021, αποτυπώνεται ως εξής: στον μεν κλάδο Περιουσίας η αύξηση ανήλθε στο 16% (€5,5 εκατ.), στους Λοιπούς Κλάδους αύξηση 67,5% (€4,5 εκατ.), στον δε κλάδο Γενικής Αστικής Ευθύνης 8,9% (€1,4 εκατ.) και στον κλάδο Αστικής Ευθύνης του Κλάδου Αυτοκινήτου αύξηση 2,8%, (€1,4 εκατ.).

Οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και κατά την 30/09/2022 διαμορφώθηκαν σε 210,77% και 321,67% αντίστοιχα, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, γεγονός που την κατατάσσει στις πλέον αξιόπιστες και φερέγγυες εταιρείες του κλάδου της.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική έχοντας διασφαλίσει ισχυρή οικονομική βάση διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, με βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πελάτες της  αλλά και με την μακροχρόνια συνεργασία και υποστήριξή της από μεγάλους αντασφαλιστικούς ομίλους αξιολογημένους τουλάχιστον με rate Α .

Δήλωση Προέδρου Ν. Μακρόπουλου

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας, τονίζει ότι:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία αποδεικνύουν τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξής της.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε υγιείς βάσεις με στόχο την αύξηση της παραγωγής, ενισχύοντας  το Ανθρώπινο Δυναμικό της με έμπειρα και υψηλού επιπέδου κατάρτισης στελέχη, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τις μηχανογραφικές της υποδομές, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις τρέχουσες απαιτήσεις τόσο των Πελατών όσο και των Συνεργατών της.

Με τις σημερινές μας επιλογές και επιδόσεις που αποτυπώνονται στους οικονομικούς δείκτες της Εταιρείας, αποδεικνύουμε ότι η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι μία φερέγγυα Εταιρεία που αναπτύσσεται σύγχρονα και αποτελεσματικά καθώς και με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν καθημερινά στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας