Η Εθνική Ασφαλιστική είναι χορηγός της συναυλίας «Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών στο Ηρώδειο στις 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Εθνικής Ασφαλιστικής πρόκειται για μια μουσική διαδρομή με αφετηρία την αρχέγονη, βυζαντινοπρεπή μουσική της Κρήτης. Στη συναυλία θα ακουστούν ριζίτικα τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους στα βυζαντινά χρόνια και συνθέτουν ένα αριστουργηματικό ψηφιδωτό ήχων, τραγουδιών και χορών. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που μεταλαμπαδεύουν αυτήν την παράδοση, με επίκεντρο τα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη βυζαντινή μουσική παράδοση και τη μουσική και πνευματική κληρονομιά της Κρήτης.

Στη μουσική παράσταση συμμετέχουν ο κορυφαίος ερμηνευτής και λυράρης της Κρήτης, κ. Βασίλης Σκουλάς, ο τραγουδοποιός κ. Μίλτος Πασχαλίδης, η ηθοποιός κα Μαρία Τζομπανάκη και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Εμπνεύστρια, σχεδιάστρια και ερμηνεύτρια της συναυλίας, η πιανίστα και μουσικολόγος κα Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών θέλει να δώσει το ηχηρό μήνυμα  για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που οδηγούν στην αναπηρία. Παράλληλα, σηματοδοτεί την έναρξη της ετήσιας εκστρατείας ενημέρωσης του Συλλόγου για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, που θα πραγματοποιηθεί στα Λύκεια της χώρας με κεντρικό σύνθημα: «Βοηθήστε μας να μειώσουμε τα μέλη μας».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΤαξίδι επιβράβευσης των συνεργατών της Groupama Ασφαλιστικής στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΝα αποφευχθούν οι αλληλοεπικαλύψεις με άλλα νομοθετήματα της Ε.Ε. ζητούν οι ασφαλιστές