Έλεγχος βιταμίνης D από τον Όμιλο Affidea για όλο τον Ιούλιο

1302

Νέο προληπτικό έλεγχο για όλες τις ηλικίες προσφέρει ο Όμιλος Affidea, με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό τους, από 1 έως 31 Ιουλίου 2020, σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα της Affidea και θωρακιστούν απέναντι σε σοβαρές απειλές για την υγεία τους.  

Ο έλεγχος ισχύει για όσους καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους στο Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea που τους εξυπηρετεί, στην Αττική και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η προσφορά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Affidea, σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει την αξία της πρόληψης και της ειλικρινούς φροντίδας για τον άνθρωπο και την υγεία του.

Σημαντική η βιταμίνη D για τη θωράκιση του οργανισμού μικρών και μεγάλων απέναντι σε σοβαρές απειλές για την υγεία

Η “βιταμίνη του ήλιου” όπως αλλιώς είναι γνωστή η βιταμίνη D, είναι ένας πολύτιμος «σύμμαχος» για την υγεία, συμβάλλοντας στη σωστή ανάπτυξη των οστών και στην προαγωγή υγείας του σκελετού. Τα παιδιά χρειάζονται τη βιταμίνη D για να χτίσουν γερά οστά και οι ενήλικες για να διατηρήσουν υψηλές πυκνότητες οστικής μάζας.

Μελέτες υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D στη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς έχει αποδειχθεί πως βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, κατάθλιψη, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια ηλιόλουστη μεσογειακή χώρα, 6 στους 10 Έλληνες έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο από μόνη της δεν εξασφαλίζει επάρκεια, εάν δεν συνδυάζεται με διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D ή με πρόσληψη βιταμίνης D, εάν χρειάζεται, σύμφωνα με ιατρικές οδηγίες.

Η γνώση είναι δύναμη! Εσείς γνωρίζετε τα δικά σας επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας;

Προηγούμενο άρθροΝέα καινοτόμα υπηρεσία από την ΑΧΑ και την Uber
Επόμενο άρθροΑποχωρεί ο Paul-Otto Fassbender από την προεδρία του ΔΣ της ARAG SE