Αποχωρεί ο Paul-Otto Fassbender από την προεδρία του ΔΣ της ARAG SE

1547
Dr. Paul-Otto Fassbender, CEO και βασικός μέτοχος του Ομίλου ARAG

O Dr. Dr.h.c Paul – Otto Fassbender (74), Πρόεδρος του ΔΣ της ARAG SE, παραιτήθηκε στις 3 Ιουλίου από τη θέση του όπως είχε προγραμματιστεί. Το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάνθηκε (29.5.2019) ότι η θέση του κ. Fassbender δεν θα αναπληρωθεί και από την 4η Ιουλίου 2020, ο Dr. Renko Dirksen (43), θα εκτελεί χρέη συντονιστή της ομάδας του Διοικητικού Συμβουλίου από τη θέση του Επίσημου Εκπροσώπου Επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου της οικογενειακής εταιρείας ARAG.

O Dr. Dr.h.c Fassbender είναι ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ARAG και ο βασικός μέτοχος. Μετά την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο, η διοίκηση της μεγαλύτερης οικογενειακής εταιρείας στη Γερμανία μεταφέρεται για πρώτη φορά μετά από 20 χρονιά σε στελέχη εκτός του οικογενειακού κύκλου.

«Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού στοιχειοθετεί την μελλοντική βιωσιμότητα του Ομίλου ARAG», δήλωσε ο Dr. Dr.h.c Fassbender.

Στο εξής , η επιχειρησιακή διοίκηση του Ομίλου αποτελεί ευθύνη της έμπειρης διοικητικής ομάδα του, με τον Dr. Dirksen στον ρόλο του Επίσημου Εκπροσώπου Επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Το Εποπτικό Συμβούλιο και οι Μέτοχοί μας είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι με την επιλογή αυτής της κατεύθυνσης, θέσαμε τα θεμέλια προς τη μέγιστη εξέλιξη και την ενίσχυση της διοικητικής ομάδας του Ομίλου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι επιτυχημένη», προσέθεσε ο Dr. Dr.h.c Fassbender.

Οι μέτοχοι, τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι της ARAG SE παραμένουν ενωμένοι υπό τη νέα διοίκηση και με πάγιο στόχο να διασφαλίσουν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της ARAG ως οικογενειακής επιχείρησης, «και αυτό δεν θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια», τόνισε ο βασικός μέτοχος του Ομίλου.

O Dr. Dr.h.c Fassbender θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει ενεργά τον Όμιλο. Μετά την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της ARAG SE, θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη Προέδρου του ΔΣ της ARAG Holdings SE. Προτίθεται δε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ARAG SE.

Προηγούμενο άρθροΈλεγχος βιταμίνης D από τον Όμιλο Affidea για όλο τον Ιούλιο
Επόμενο άρθροWebinar παρουσίαση των CARE 4U της Interasco