Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης από την ΕΑΕΕ

495

Το «Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης» είναι μία νέα πρωτοβουλία της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), που στόχο έχει να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο τις βασικές πτυχές της τεχνικής προσέγγισης στην ανάληψη κινδύνων του κλάδου αστικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή ασχολήθηκε σε πρώτη φάση με την τεχνική προσέγγιση της ανάληψης του κινδύνου της Αστικής Ευθύνης ξενοδόχων.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της ΕΑΕΕ προς τα μέλη της, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών, κ. Giuseppe Zorgno, και η Γενική Διευθύντρια, κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, «το Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης (εφεξής «Εγχειρίδιο»), το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε στην ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ, έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στο να υποστηρίξει και να διευκολύνει τα νέα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στον τρόπο αξιολόγησης του εκάστοτε κινδύνου.

Στο «Εγχειρίδιο» αυτό δεν περιλαμβάνεται επεξήγηση των ασφαλιστικών όρων, καθώς αυτό αποτελεί αντικείμενο του «Ερμηνευτικού Λεξικού Αστικής Ευθύνης», το οποίο επίσης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ.

Επισημαίνεται ότι όλες οι περιγραφές & οι περιλήψεις που αφορούν ασφαλιστικές καλύψεις και περιλαμβάνονται στο «Εγχειρίδιο», προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς σκοπούς και δεν τροποποιούν ή επηρεάζουν τους όρους/προϋποθέσεις/εξαιρέσεις οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Οι ασφαλιστικές καλύψεις διέπονται αποκλειστικά και μόνον από τους όρους/ προϋποθέσεις/εξαιρέσεις της εκάστοτε συναφθείσας μεταξύ ασφαλιστή και ασφαλισμένου ασφαλιστικής σύμβασης.

Το «Εγχειρίδιο» θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες κατηγορίες κινδύνων και ελπίζουμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους», καταλήγει η εγκύκλιος.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθρο350 ασφαλιστές παρακολούθησαν το σεμινάριο του ΕΕΠ για τις ψηφιακές δεξιότητες
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Αύξηση των ασφαλίστρων υγείας για να πειστούν οι μη εμβολιασμένοι