ΕΕΑΕ: Μη βιαστείτε να υπογράψετε τις Συμβάσεις!

266

Όπως όλα δείχνουν, οι νέες Συμβάσεις που πρέπει να υπογραφούν μεταξύ διαμεσολαβούντων και Εταιρειών, στο πλαίσιο των όσων ορίζουν οι Πράξεις 30 και 31, θα αποτελέσουν το μεγάλο αγκάθι στην ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Από εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα στα μέλη της η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος προκύπτει ότι ήδη κάποιες Εταιρείες έχουν αρχίσει να αποστέλλουν και Κανονισμούς και νέες Συμβάσεις προς υπογραφή, στους Συνεργάτες τους.

Σε μία πρώτη ανάγνωση αυτών, η ΕΕΑΕ διαπιστώνει ότι «κάποιες Εταιρείες, με αφορμή τη νέα Σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί (η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τα απαιτούμενα εκ των πράξεων 30 & 31 της Τ.τ.Ε.) επιχειρούν να συμπεριλάβουν και επιπλέον όρους, που ορισμένοι εξ αυτών είναι ιδιαίτερα επαχθείς για τους Διαμεσολαβούντες και καταχρηστικοί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια του έκνομου και του παραλόγου».

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΕΑΕ εφιστά την προσοχή στα μέλη της «στην κάθε νέα Σύμβαση που καλείστε να υπογράψετε, να διαβάζετε και να αναλύετε διεξοδικά τον κάθε όρο της» και τους προτείνει τα εξής:

«Α) Να τηρήσετε μία σχετική στάση αναμονής και να μην βιαστείτε να υπογράψετε τις νέες Συμβάσεις, χωρίς να είσαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι το περιεχόμενό τους δεν θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντά σας, και

Β) Να μας αποστείλετε ό,τι υλικό έχετε ήδη παραλάβει από τις Ασφαλιστικές Εταιρίες που συνεργάζεστε, σχετικό με Κανονισμό Πωλήσεων, ΠΟΔΙΠΕΑ και νέες Συμβάσεις,  προκειμένου να το μελετήσουμε και να εντοπίσουμε τα σημεία εκείνα που ενδεχομένως χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής».

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «η ΕΕΑΕ επεξεργάζεται κάθε Σύμβαση, Κανονισμό Πωλήσεων, και ΠΟΔΙΠΕΑ που λαμβάνει, και καταγράφει όλα εκείνα τα σημεία τα οποία χρήζουν επαναδιατύπωσης, με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των Διαμεσολαβούντων. Παράλληλα, προγραμματίζει συναντήσεις με τις Ασφαλιστικές Εταιρείες, προκειμένου να τους υποδείξει τα σημεία που θα πρέπει να επαναδιατυπωθούν».

Προηγούμενο άρθροΝομική Προστασία Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων από την D.A.S. Hellas
Επόμενο άρθροΣυνεχίζει τις δωρεάν νομικές συμβουλές σε απολυμένους η ARAG