ΕΕΑΕ: Απολογισμός του πρώτου έτους θητείας του Δ.Σ.

232

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος δημοσιοποίησε τον απολογισμό του πρώτου έτους της θητείας του. Στο σχετικό κείμενο, που υπογράφουν η Πρόεδρος, κα Δήμητρα Λύχρου, και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Βαγιωνής, αναφέρονται τα εξής:

«Ένας χρόνος από τις προηγούμενες εκλογές είναι ένας χρόνος θητείας του Νέου Συμβουλίου.

Στα πεπραγμένα αυτής της χρονιάς καταγράφεται η αποτελεσματική, αλλά όχι κατ΄ ανάγκη και πάντα ικανοποιητική, διαβούλευση με τους Αρμόδιους Φορείς σε θέματα Αρχών, Εποπτείας, Δεοντολογίας και Εφαρμογής.

Σε αυτούς τους τομείς δουλέψαμε εντατικά, για να είναι η Ένωση μπροστά από τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που αφορούν τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, χρήσιμη και εν τέλει ανταποδοτική στις προσδοκίες των Μελών της.

Οι σημαντικότερες επιδιώξεις μας ήταν:

  • Η απόρριψη του σχεδίου ΤΕΙΡΕΣΙΑ στο σύνολό του.
  • Η ανατροπή της απόπειρας επιβολής Κανόνων Συμπεριφοράς μόνο για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές και αντ΄ αυτής, η καθιέρωση Κανόνων Ρύθμισης της Ασφαλιστικής Αγοράς στο σύνολό της, μέσα από τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψηφίσθηκε.
  • Η αναφορά εγγράφως, στην Πράξη 30 της ΤτΕ, της υποχρέωσης των Ασφαλιστικών Εταιρειών να καθορίζουν στην Εμπορική τους Πολιτική, όμοιους κανόνες για όλα τα Δίκτυα.
  • Η υποχρέωσή τους να ενσωματώνουν, στις νέες ασφαλιστικές συμβάσεις, τον Κανονισμό Πωλήσεων ή και τις όποιες αλλαγές του.
  • Η απαγόρευση της εμπλοκής τους στις σχέσεις συνεργασίας του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή με τον πελάτη του.
  • Η καταγγελία αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού με την επιλεκτική παροχή διαφορετικών Τιμολογίων για το ίδιο προϊόν.
  • Η ανάδειξη των θεμάτων των Πρακτόρων και Συμβούλων μέσα από τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις στο PARK HOTEL και στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, με τη στήριξη των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθηνών – Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.
  • Η συνδιοργάνωση με την στήριξη του ΕΕΑ, μέσω ΕΙΑΣ, εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την αναβάθμιση γνώσεων.
  • Ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας μας www.enosiasfaliston.gr και η σταθερή ηλεκτρονική ενημέρωση των Μελών μας.
  • Ο επανασχεδιασμός μετά από Νομική Μελέτη των Ασφαλιστικών Συμβάσεων Συνεργασίας με τις Εταιρείες και η αποτροπή προσχώρησης σε Συμβάσεις που εμπεριέχουν καταχρηστικούς όρους.

Η προσπάθειά μας θα συνεχισθεί και την περίοδο που ξεκινά, με την ενωτική συμπαράταξη της ΕΑΔΕ, μέσω της ΠΟΑΔ, και θα έχει ως κυρίαρχο στόχο την επιδίωξη της εξασφάλισης ενός καλλίτερου Εποπτικού πλαισίου, που θα εξασφαλίζει ίδιους κανόνες λειτουργίας για όλα τα Δίκτυα.

Παράλληλα, μέσα από συνεχή διάλογο και επικοινωνία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών αλλά και τις Εταιρείες μεμονωμένα, όπου απαιτηθεί, θα επιμείνουμε έως ότου αποσυρθούν όλοι οι όροι των Συμβάσεων που είναι καταχρηστικοί και δημιουργούν προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματός μας.

Ευχόμαστε σε όλους ένα παραγωγικό τετράμηνο και ζητούμε ενεργή συμμετοχή όλων για την αντιμετώπιση των θεμάτων που βρίσκονται μπροστά μας».

Προηγούμενο άρθροΠοιος πρότεινε τη συμμετοχή και των ασφαλιστικών στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων;
Επόμενο άρθροΕθνική Ασφαλιστική: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περιορισμένο αριθμό εργαζομένων