Διαμεσολαβούντες

ΕΕΑ προς Επιμελητήρια: Παράταση της ανανέωσης των αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Επιστολή προς προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΕΑ και αντιπρόεδρος (αρμόδιος για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση) της ΚΕΕΕ, Ι. Χατζηθεοδοσίου, ζητώντας τη συμβολή τους στη διευκόλυνση της διαδικασίας ανανέωσης των αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών παρατείνοντας τον χρόνο που μπορεί να γίνει αυτό έως τις 31 Μαΐου. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Οι έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω του κορωνοϊού έχουν επηρεάσει καθοριστικά την καθημερινότητα και τις συνθήκες ασκήσεως των επαγγελμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από συζητήσεις με τα Σωματεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τα Συλλογικά όργανα εκπροσώπησης του κλάδου θεωρώ αναγκαίο να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Η πρότασή μου είναι να μετατεθεί στις 31 Μαΐου από 30/3 που ισχύει σήμερα αφήνοντας χρονικό περιθώριο τους επαγγελματίες –που δε μπορούν ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως– να μπορέσουν να προσέλθουν στα Επιμελητήρια να τακτοποιήσουν την άδειά τους.

Με την συγκεκριμένη απόφαση θεωρώ ότι συμβάλλουμε καθοριστικά στην ομαλοποίηση της αγοράς μας και θα στηρίξουμε ένα κλάδο που έρχεται σε επαφή με πολίτες, εξυπηρετεί, βρίσκεται κοντά σε ασφαλισμένους και παρέχει κοινωνικό έργο κάτω από έκτακτες συνθήκες, και συνεπώς χρειάζεται την περαιτέρω στήριξη που θεωρώ ότι του δίνουμε με την παράταση της ανανέωσης της άδειάς του.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου
Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (αρμόδιος κλάδου ασφαλιστικής διαμεσολάβησης)»

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας