ΠΟΑΔ: Επιστολές σε Γ. Ζαββό και Αλ. Σαρρηγεωργίου για παρατάσεις

813
ΠΟΑΔ

Παράταση στην τακτοποίηση των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που λήγουν στις 31/3/20202 ζητά η ΠΟΑΔ, με επιστολή της στον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζαββό.

Ειδικότερα η ΠΟΑΔ ζητά να δοθεί παράταση, για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, α) στην κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ανανέωση Άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και β) στην υποβολή των απαραίτητων ωρών επαναπιστοποίησης για τη διατήρηση της εγγραφής του στο Ειδικό Μητρώο.

Με άλλη επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, η ΠΟΑΔ ζητά από την ΕΑΕΕ να προτείνει στα μέλη της τη χρονική παράτασης της ισχύος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων όλων των Κλάδων πέραν των προβλεπομένων ορίων με σκοπό την διευκόλυνση των ασφαλισμένων, οι οποίοι λόγω του σταδιακού περιορισμού των μετακινήσεων, και της μη εξοικείωσης με ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν έγκαιρα στις υποχρεώσεις τους και θα μείνουν τελικά ανασφάλιστοι.

Τι ζητά από Σταϊκούρα

Επιπλέον η ΠΟΑΔ συμμετέχει με τις προτάσεις της στη δημόσια τοποθέτηση του ΕΕΑ προς την Πολιτεία για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του Κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών κύριο Σταϊκούρα να συμπεριλάβει τον Κλάδο της Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα οικονομικά μέτρα στήριξης που επεξεργάζεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, προβλέποντας συν τοις άλλοις:

  1. Την επιδότηση του ενοικίου των γραφείων τους
  2. Την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών
  3. Την πλήρη απαλλαγή πληρωμής φόρων και εισφορών ΕΦΚΑ για τους διαμεσολαβητές για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
Προηγούμενο άρθροΕΕΑ προς Επιμελητήρια: Παράταση της ανανέωσης των αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών
Επόμενο άρθροΗ ΕΕΑΕ κρούει τον κώδωνα για τις επαναπιστοποιήσεις