Δύναμις Ασφαλιστική: Υψηλός δείκτης φερεγγυότητας και Αύξηση κερδών το 2016

1955
Δύναμις Ασφαλιστική λογότυπο

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Δύναμις Ασφαλιστική το 2016. Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετικό δελτίο τύπου, η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, η δημιουργία νέων ασφαλιστικών προϊόντων και η ορθολογική διαχείριση του χαρτοφυλακίου, συνέβαλαν στην περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά και δημιούργησαν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ανάπτυξής της.

Η Δύναμις παρουσίασε το 2016 κέρδη 2,26 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ το 2015, αυξημένα κατά 18,78%, γεγονός που επιβεβαιώνει τις επιλογές της.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ενισχύθηκαν και ανήλθαν κατά την παρελθούσα χρήση στα 17,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας απόδοση 13,25%.

Η ασφαλιστική παραγωγή της Δύναμις το 2016 διαμορφώθηκε στα 9,94 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διαθέτει επενδύσεις ύψους 33,92 εκατ. ευρώ, υλοποιώντας τους στρατηγικούς της στόχους και εστιάζοντας στη διασφάλιση των ασφαλισμένων της. Σημειώνεται, επίσης,  ότι από το 2010 μέχρι και πέρυσι, δηλαδή σε όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η Δύναμις αύξησε τα προς επένδυση κεφάλαια κατά 85,77%.

Παράλληλα, η Δύναμις κατέβαλε πέρυσι συνολικές αποζημιώσεις ύψους 5,09 εκατ. ευρώ, ανταποκρινόμενη άμεσα στις ανάγκες των ασφαλισμένων της.

Η εταιρεία διαθέτει επαρκή ίδια κεφάλαια προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις (SCR) που δημιουργεί το Solvency II. Συγκεκριμένα, τα εποπτικά ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανήλθαν στις 31 Δεκεμβρίου 2016 στα 14,93 εκατ. ευρώ με τον Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (SCRRatio) να διαμορφώνεται στο 134% και τον Δείκτη Ελάχιστης Κεφαλαιακής Επάρκειας (MCRRatio) να διαμορφώνεται στο 371% χωρίς τη χρήση μεταβατικών μέτρων. Οι κεφαλαιακές απαιτήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 11,175 εκατ. ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης (SFCR).

Ο Επιχειρησιακός και Τεχνικός Διευθυντής της Δύναμις Ασφαλιστική, Κίμων Ρεϊνίερ Ευσταθόπουλος, επισήμανε: «Η Δύναμις έχει ισχυροποιήσει την οικονομική της θέση στην αγορά και έχει δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για μια ασφαλή και υγιή ανάπτυξη. Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με το Solvency II, διαθέτουμε κεφαλαιακή υπερεπάρκεια, υψηλή ρευστότητα, τεχνογνωσία και σε συνεργασία με κορυφαίους διεθνείς αντασφαλιστές, συνεχίζουμε την εξέλιξή μας στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης με συνέπεια, ήθος και σεβασμό προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, προάγοντας τον Πολιτισμό στην Ασφάλιση».

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΧΑ στηρίζει 4 χώρες σε επισιτιστική κρίση
Επόμενο άρθροΗ Interamerican για την πρόληψη στην υγεία, με τους Ιατρικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης και Λέσβου