Η ΑΧΑ στηρίζει 4 χώρες σε επισιτιστική κρίση

695
AXA African Union ξηρασία

Η 25η Μαΐου έχει οριστεί από το 1963 ως η Ημέρα της Αφρικής για να υπενθυμίζει τη δημιουργία του Οργανισμού Αφρικανικής Ένωσης (Organization of African Unity), γνωστού ευρύτερα ως “African Union”. Φέτος η μέρα αυτή αποτελεί τμήμα μιας επισιτιστικής κρίσης με 20 εκατομμύρια εν δυνάμει θύματα, της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης από το 1945, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Αυτή την περίοδο 20 εκατομμύρια άνθρωποι στο Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και την Υεμένη βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού λόγω εκτεταμένης ξηρασίας. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται 1,4 εκατομμύρια παιδιά με μεγάλη πιθανότητα θανάτου, λόγω κακής διατροφής. Από το σύνολο των πληγέντων, 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη δηλωθεί σε κατάσταση λιμού, δηλαδή, πεθαίνουν από την πείνα.

Ο Όμιλος ΑΧΑ μαζί με τον παγκόσμιο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CARE προχώρησαν σε έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων, με συμμετοχή όλων των ομάδων της ΑΧΑ παγκοσμίως και των εργαζομένων τους. Η ενίσχυση που προσφέρθηκε πρόκειται να στηρίξει προληπτικά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της Αφρικανικής ηπείρου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ανάγκη.

Προηγούμενο άρθροAllianz Ελλάδος: Περήφανος Υποστηρικτής του Πρωταθλητή Ελλάδος στο Boccia, Γρηγόρη Πολυχρονίδη
Επόμενο άρθροΔύναμις Ασφαλιστική: Υψηλός δείκτης φερεγγυότητας και Αύξηση κερδών το 2016