Διεθνή

Δήλωση της Michaela Koller για την Ημέρα της Ευρώπης

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe, κα Michaela Koller, έκανε την παρακάτω δήλωση, καλώντας την ασφαλιστική κοινότητα να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές και περιγράφοντας τα κύρια ζητούμενα για το μέλλον.

Η φετινή Ημέρα της Ευρώπης πραγματοποιείται σε μια σημαντική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για όσους μπορούν: ψηφίστε στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 6-9 Ιουνίου 2024.

Πιστεύω βαθιά ότι η ΕΕ είναι μια δύναμη για το καλό. Έχει εξασφαλίσει δεκαετίες ειρήνης σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, έχει δημιουργήσει μια παγκοσμίως ανταγωνιστική ενιαία αγορά και έχει αναδειχθεί πραγματικά πρωτοπόρα, σε τομείς όπως η βιωσιμότητα.

Η ΕΕ προσφέρει ευκαιρίες σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους, από το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή, το δικαίωμα στην εργασία, τα ταξίδια και την απρόσκοπτη άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε 27 χώρες.

Ωστόσο, παρά τους καλοπροαίρετους στόχους της –για παράδειγμα, την επίτευξη θεμελιωδών στόχων όπως η πράσινη ανάπτυξη και η ψηφιοποίηση της οικονομίας μας– τα αποτελέσματα ήταν κατά καιρούς υπερβολικά αυστηρά, αναλυτικά και δαπανηρά.

Κοιτώντας μπροστά, χρειαζόμαστε έναν νηφάλιο, ρεαλιστικό και ειλικρινή διάλογο, για να βελτιώσουμε τη νομοθετική διαδικασία και να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα ξανακερδίσει έδαφος όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα.

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική, ανταγωνιστική, καινοτόμο οικονομία, που θα συνεχίσει να προσελκύει ταλέντα και επενδύσεις, εφόσον είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την παγκόσμια αγορά. Συνεργαζόμενη με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλιστικού κλάδου, η ΕΕ πρέπει να προσπαθήσει να αναπτύξει ρυθμίσεις και αναφορές που θα ευνοούν –και δεν θα εμποδίζουν– την καινοτομία.

Ο σκοπός του κλάδου μας είναι να προσφέρει προστασία στους ανθρώπους και αποτελεί σημαντικό επενδυτή στην ευρωπαϊκή οικονομία. Η Insurance Europe θα είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει, μοιραζόμενη τις ιδέες και την τεχνογνωσία των μελών μας, ώστε η ΕΕ να είναι φιλική για τις επιχειρήσεις.

#UseYourVote: https://lnkd.in/eSUWAs8e


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας