Εκδηλώσεις

Στην Αθήνα το 10o Συνέδριο ΑΙDA Europe – HILA

Η AIDA Europe (International Association of Insurance Law) σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Ασφαλιστικού Δικαίου (HILA) διοργανώνουν στις 30-31 Μαΐου 2024 το 10ο Συνέδριο της AIDA Europe στην Αθήνα. Το πρώτο συνέδριο είχε γίνει το 2014.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου έχει ως επίκεντρο τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική βιομηχανία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πελάτη, και τις επιπτώσεις τους στο ασφαλιστικό δίκαιο και το ρυθμιστικό πλαίσιο της ιδιωτικής ασφάλισης: «The Growing Challenge of Meeting Customer Needs: Quo Vadis, Insurance Market?».

Το συνέδριο θα συγκεντρώσει πολυάριθμους επιστήμονες και επαγγελματίες όχι μόνον του νομικού κλάδου, αλλά και άλλων κλάδων που συνδέονται με το ασφαλιστικό προϊόν και τη διαμόρφωσή του, και οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τα ουσιαστικά, νομικά και ρυθμιστικά θέματα που προκύπτουν από τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών σε ένα απαιτητικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει και μάλιστα ραγδαία.

Τα ερωτήματα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ:

  • Είναι έτοιμος ο ασφαλιστικός κλάδος να ανταποκριθεί γρήγορα και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των πελατών, καταναλωτών και εμπορικών;
  • Πού εντοπίζονται οι μεγαλύτερες απειλές ή ευκαιρίες; Πού επιτυγχάνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες;
  • Παραδείγματα αλλαγών στους ασφαλιστικούς όρους – Cyber, NatCat, ESG
  • Παραδείγματα συνεργασίας ιδιωτικού – δημόσιου τομέα σε άλλες χώρες (τομέας υγείας και καταστροφικών κινδύνων) .
  • Μπορεί η ασφάλιση να λειτουργήσει ως μοχλός βελτίωσης του ESG προφίλ των ασφαλισμένων, και με ποιο τρόπο;

Το Συνέδριο απευθύνεται σε νομικούς από τη δικηγορική/in-house, την ακαδημαϊκή, τη νομοθετική και την εποπτική κοινότητα, υπεύθυνους σύνταξης ασφαλιστηρίων, υπεύθυνους κανονιστικής συμμόρφωσης και άλλους ενδιαφερόμενους από τον ασφαλιστικό τομέα, όχι αναγκαία νομικούς.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τις κεντρικές συνεδριάσεις και θα λάβουν μέρος στις συναντήσεις των Ομάδων Εργασίας. Το 10ο Συνέδριο της ΑΙDA Europe θα αποτελέσει ταυτόχρονα μία μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων και δικτύωση με εμπειρογνώμονες του ασφαλιστικού χώρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: https://aidainsurance.org/file/2024-03/1891775675/programme
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: https://aidainsurance.org/file/2024-04/1577128807/registration-form.

Περαιτέρω πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΑΙDA https://aidainsurance.org/
καθώς και στη σελίδα της ΑΙDA Europe στο LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/aidaeurope/.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας