Διαμεσολαβούντες

Designia Insurance Brokers: Εκδήλωση για την κυβερνοασφάλεια σε συνεργασία με Odyssey και AIG

Στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης για αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων στο σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον από τις επιχειρήσεις, η Designia Insurance Brokers πραγματοποίησε εκδήλωση σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, σε συνεργασία με την Odyssey και την ΑΙG. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η σημασία του cyber resilience και της χάραξης μιας ξεκάθαρης cyber στρατηγικής από την πλευρά των σύγχρονων εταιρειών, καθώς και οι ασφαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, παρόντες στην ημερίδα ήταν υφιστάμενοι όσο και δυνητικοί πελάτες της Designia Insurance Brokers, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς για την προστασία των ψηφιακών τους δραστηριοτήτων, μέσα από παρουσιάσεις που φώτισαν πολύπλευρα το ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα, η Designia Insurance Brokers τόνισε τη σημασία της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων απέναντι στους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, κάτι που δεν αποτελεί πλέον επιλογή αλλά επιτακτική ανάγκη για τους οργανισμούς. Υπογράμμισε επίσης ότι η οχύρωση απέναντι στις κυβερνοαπειλές δεν μπορεί να γίνει μόνο από έναν φορέα, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ένα οικοσύστημα, το οποίο θα αξιολογεί τους κυβερνοκινδύνους, θα προτείνει βελτιωτικές ενέργειες για τη μετρίασή τους αλλά και θα τους ασφαλίζει. Τέλος, αναδείχθηκε ο πολύτιμος ρόλος της Designia Insurance Brokers ως risk advisor στη διαδικασία ασφάλισης των Κυβερνοκινδύνων.

Στη συνέχεια, η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας Odyssey μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ενδιαφέροντα στατιστικά γύρω από πραγματικά περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων, τονίζοντας πως η κυβερνοασφάλεια δεν είναι θέμα τεχνολογίας, αλλά ζωτικό κομμάτι του business μιας εταιρείας. Προτείνοντας τη στροφή από μια στάση κυβερνοάμυνας σε μια στάση κυβερνοανθεκτικότητας, εξήγησε τη σημασία του να μπορούν οι επιχειρήσεις να προβλέπουν, να προσαρμόζονται, να αντέχουν και άρα να ανακάμπτουν γρήγορα από τις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς και τη σπουδαιότητα μιας προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής cyber security.

Από την πλευρά της, η AIG, η ασφαλιστική εταιρεία με την εκτεταμένη εμπειρία στην ασφάλιση κινδύνων, αναφέρθηκε στο ρίσκο στο οποίο εκτίθενται οι επιχειρήσεις όταν δεν είναι οχυρωμένες απέναντι στους διαδικτυακούς κινδύνους, καθώς και τις πολυεπίπεδες συνέπειες μια κυβερνοεπίθεσης. Παρουσίασε επίσης το Cyber Edge, το ασφαλιστικό προϊόν της απέναντι στους ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους, καθώς και τις φάσεις ενός Cyber Claim αναλυτικά, δίνοντας έτσι στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να κατανοήσουν τα στάδια και την ανατομία μιας ζημιάς, καθώς και τις λύσεις που προσφέρει το ασφαλιστικό προϊόν της εταιρείας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Country Manager της AIG EUROPE SA, Greece Branch, κ. Giuseppe Zorgno, ο General Manager της Odyssey, κ. Απόστολος Πανδρούλας, και η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Designia Insurance Brokers, κα Άννυ Τρύφων, οι οποίοι καλωσόρισαν τους καλεσμένους της εκδήλωσης και συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε.

H Designia Insurance Brokers, μια εταιρεία με 30 χρόνια ζωής στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τις υπηρεσίες risk management που απαντούν στις καθημερινές ανάγκες των πελατών της, είναι μια από τις πρωτοπόρους στο κομμάτι του cyber security, ξεκινώντας την παροχή αυτού του είδους υπηρεσιών το 2014. Αναδεικνύοντας τη σημασία του cyber security για την εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης και την προστασία της από τις κυβερνοεπιθέσεις, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών στους πελάτες της, προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας