Data Rescue Plan by Generali

444
Data Rescue Plan by Generali, Insurance Quality Μεσίτες Ασφαλίσεων και TicTac Laboratories
Ένα μοναδικό insurtech προϊόν από την IQ Insurance Quality - Μεσίτες Ασφαλίσεων, την Generali και την Tic Tac Laboratories

Χάσατε τα δεδομένα του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή; Μην πανικοβάλλεστε!

Ασφάλιση για την ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εταιρείες τεχνολογίας και λιανικής πώλησης και όχι μόνον, έχουν πλέον πρόσβαση σε μια νέα πρόταση, σε έναν καινούριο και ανέγγιχτο στην Ελλάδα τομέα, αυτόν των τεχνολογικών ασφαλίσεων.*

H IQ Insurance Quality – Μεσίτες Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, την Generali Hellas, και την πρώτη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα η οποία λειτουργεί από το 1999, την TicTac Laboratories, δημιούργησαν ένα μοναδικό insurtech προϊόν, ιδιαίτερα χρήσιμο και ταυτόχρονα προσιτό σε όλους μας, καθώς το κόστος ασφάλισης είναι μόλις €30 για διετή κάλυψη.

Τι είναι τo Data Rescue Plan (DRP);
Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικά που το καθιστούν καινοτόμο στον χώρο των τεχνολογικών ασφαλίσεων. Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει σε χρήστες υπολογιστών που έχασαν τα πολύτιμα δεδομένα τους κατόπιν οποιασδήποτε αιτίας, π.χ. λόγω τεχνικού προβλήματος, ατυχήματος, λανθασμένων ενεργειών κ.τ.λ., να διασφαλίσουν την επαναφορά τους χωρίς να τους προβληματίσει το ιδιαίτερα υψηλό κόστος διενέργειας ανάκτησης, αφού θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία.

Τι καλύπτει το Data Rescue Plan;

 • Καλύπτει όλο το κόστος της διαδικασίας ανάκτησης δεδομένων:
 • Δίσκους εντός σταθερών υπολογιστών (Desktops)
 • Δίσκους εντός φορητών υπολογιστών (Laptops)
 • Μηχανικούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Σε ποιους απευθύνεται;
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους χρησιμοποιούν καθημερινά ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αποθηκεύουν επαγγελματικά ή προσωπικά αρχεία, ηλεκτρονικά έγγραφα, φωτογραφίες, videos, αγαπημένες ταινίες, μουσική κ.τ.λ. Η ασφάλιση αφορά ενήλικους χρήστες υπολογιστών και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες. Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται από φοιτητές, φωτογράφους, δικηγόρους, γιατρούς, λογιστές, αρχιτέκτονες, μουσικούς και γενικότερα ελεύθερους επαγγελματίες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;
Το κόστος της συγκεκριμένης ασφάλισης είναι μόλις €30 και η διάρκεια ασφάλισης τα 2 έτη.
Η διαδικασία εγγραφής για την ασφάλιση του χρήστη είναι εξαιρετικά απλή και οι όροι ασφάλισης απολύτως ξεκάθαροι και κατανοητοί. Για την ασφάλιση του δίσκου σας, χρειάζονται μόνο τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και του μέσου (τιμολόγιο αγοράς και serial number του υπολογιστή ή του δίσκου), ενώ η εγγραφή σας μπορεί να γίνει είτε με γραπτή αίτηση είτε με ηλεκτρονική καταχώριση στο www.drp.gr.
Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η καινοτομία στον τρόπο καταγραφής και ταυτοποίησης των στοιχείων του σκληρού δίσκου από το ειδικό λογισμικό που δημιουργήθηκε στο www.drp.gr.

Τι δεν καλύπτεται από το DRP;

 • Προ της ασφάλισης ζημιές στο ασφαλισμένο μέσο.
 • Μηχανικές, ηλεκτρονικές ή λειτουργικές ζημιές στο ίδιο το μέσο. Η ευθύνη της ασφάλισης περιορίζεται στην ανάκτηση των δεδομένων και όχι στην επισκευή του ίδιου του μέσου.
 • Η ασφάλεια παύει να ισχύει εάν το αποθηκευτικό μέσο έχει παραβιαστεί ή βεβηλωθεί.
 • Εξοπλισμός ο οποίος αναγράφει “ENTERPRISE”, “MISSION CRITICAL”, “BUSINESS CRITICAL”.
 • Εξοπλισμός με interface SAS (Serially Attached SCSI).
 • Εξοπλισμός ο οποίος είναι σε NAS (Network Attached Storage) ή σε MDS (Multi Device Storage).
 • Εξοπλισμός ο οποίος χρησιμοποιείται σε Data Center, Server Farm, Storage Farm, Storage Cloud, Computing Cluster, Storage cluster ή Storage Area Network (SAN).
 • Εξοπλισμός χωρίς εγγύηση κατασκευαστή ή εξοπλισμός ο οποίος πουλήθηκε ως «μεταχειρισμένος» ή «as is».
 • Φορητές συσκευές, όπως tablets, κινητά τηλέφωνα, smartphones, USB Memory Flash Sticks, Compact Flash Devices, SSD δίσκοι.

Σημαντικές Λεπτομέρειες
Η διαδικασία ανάκτησης γίνεται αποκλειστικά στα εξειδικευμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια της TicTac.
Η εμπιστευτικότητα και η ποιοτική αντιμετώπιση των δεδομένων σας εξασφαλίζεται από την TicTac, η οποία διατηρεί ISO270001 και ISO9001.
Η ασφάλιση αφορά υπολογιστές ή δίσκους που έχουν αγοραστεί καινούριοι ή ανακατασκευασμένοι  (refurbished) το αργότερο εντός 30 ημερών από την αγορά τους.

Ανώτατο Όριο Ευθύνης
Το Ανώτατο Ποσό Ασφάλισης ανέρχεται σε €1.000,00 ανά ασφαλισμένο αντικείμενο.

*Περισσότερα για τον τομέα των τεχνολογικών ασφαλίσεων και το πώς αυτός προσελκύει ήδη τις επενδύσεις όλων των μεγάλων διεθνών ασφαλιστικών οργανισμών, θα βρείτε στο επόμενο τεύχος της «ΑΑ».

Προηγούμενο άρθροΟρίζων: Νέος Κανονισμός Πωλήσεων και τιμολόγιο Αυτοκινήτου
Επόμενο άρθροEξειδικευμένη συμβουλευτική προσέγγιση στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις