Οικονομικά Μεγέθη

Crédit Agricole Life: Ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά των τραπεζοασφαλειών το 2012

Τα υψηλότερα κέρδη από την έναρξη της λειτουργίας της κατέγραψε η Crédit Agricole Life το 2012, με την παραγωγή ασφαλίστρων να παρουσιάζει υψηλότερες επιδόσεις από το μέσο όρο της αγοράς.

Συγκεκριμένα, η Crédit Agricole Life κατέγραψε κέρδηπρο φόρων 17,5 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 160 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξης του 6%, σε σύγκριση με την ετήσια μείωση 9,4% που κατέγραψε ο κλάδος ζωής στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Επιπλέον, ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρείας αυξήθηκε σημαντικά στο 239%, μετά και τα κέρδη του 2012 αλλά και την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 70 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2012.

Ο κ. Richard Sutton, Διευθύνων Σύμβουλος της Crédit Agricole Life δήλωσε σχετικά: «Στην Crédit Agricole Life είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα αποτελέσματα της χρονιάς που μας πέρασε –μιας δύσκολης χρονιάς για την ελληνική οικονομία αλλά και για τον εγχώριο ασφαλιστικό κλάδο. Η διατήρηση της δυναμικής πορείας της CréditAgricoleLife στην ελληνική αγορά καταδεικνύεται τόσο από την αύξηση της κερδοφορίας μας όσο και από την ανάπτυξη των εργασιών μας, σε συνεργασία με το δίκτυο καταστημάτων της Εμπορικής Τράπεζας. Παράλληλα, τα αποτελέσματα του 2012 επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής μας και την ισχυροποίηση της θέσης μας στην ελληνική αγορά του bancassurance, μέσω της διάθεσης καινοτόμων, αποδοτικών και ευέλικτων συνταξιοδοτικών, αποταμιευτικών και επενδυτικών λύσεων, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για τη συνέχιση της πορείας αυτής και στο μέλλον».

Σημαντικό ρόλο στα θετικά αποτελέσματα της Crédit Agricole Life είχε η συνέχιση των υψηλών επιδόσεων στα προϊόντα unitlinked, κλάδος στον οποίο η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη συνταξιοδοτικών προγραμμάτων –δύο τομείς στους οποίους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση το 2012.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2012 η Crédit Agricole Life προώθησε τέσσερις νέες εκδόσεις του προγράμματος «EmporikiΕισόδημα+» και αναβάθμισε τη σειρά συνταξιοδοτικών προγραμμάτων «Σχεδιάζω Σύνταξη», τα οποία εντάχθηκαν στο ολοκληρωμένο σύστημα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης “Emporiki myLife Plan”, στο πλαίσιο της ισχυρής και εποικοδομητικής συνεργασίας που διατηρεί η εταιρεία με την Εμπορική Τράπεζα.

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας