Εταιρείες

CNP Assurances & CNP Cyprus: Υψηλή κερδοφορία το 2021

Ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP ASSURANCES, μέτοχος κατά 100% του ηγετικού Ασφαλιστικού Ομίλου στην Κύπρο, CNP CYPRUS, ανακοίνωσε τα ετήσια οικονομικά του αποτελέσματα για το 2021.

Tα σημαντικότερα στοιχεία είναι:

  • Κύκλος Εργασιών €31,7 δις, με αύξηση 19.4% από το 2020
  • Καθαρά Κέρδη €1,55 δις, με αύξηση 15% από το 2020
  • Δείκτης Κάλυψης Φερεγγυότητας 217%, με αύξηση 9 μονάδες

Ο κ. Stéphane Dedeyan, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP ASSURANCES, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Το 2021 σημειώθηκε σημαντική πρόοδος και οι νέοι μοχλοί ανάπτυξής μας καταγράφουν ισχυρή δυναμική στην Ευρώπη και στη Βραζιλία. Η συνολική απόδοση του Ομίλου και ο ισχυρός δείκτης φερεγγυότητας, παρέχουν μια στέρεη βάση. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης που προκύπτουν από τη συμμετοχή μας στον σημαντικό κρατικό χρηματοοικονομικό όμιλο και τη σημαντική εξαγορά της επιχείρησης ζωής της Aviva στην Ιταλία το 2021, επιβεβαιώνουν το διεθνές ασφαλιστικό μοντέλο πολλαπλών εταίρων της CNP ASSURANCES».

Σε τοπικό επίπεδο, ο Όμιλος CNP CYPRUS, με τις Εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Κύπρο και CNP ΖΩΗΣ και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα, κατά το έτος 2021 πέτυχε αύξηση στη συνολική παραγωγή του. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2021,  ξεπέρασαν τα €190 εκ. και η αυξημένη καθαρή κερδοφορία ανήλθε στα €16,8 εκ., παρά το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας.

CNP Assurances & CNP Cyprus: Υψηλή κερδοφορία το 2021

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε:

«Ο υψηλός βαθμός αξιοπιστίας, η ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, η ολοκληρωμένη κάλυψη ασφαλιστικών προϊόντων και η ποιότητα εξυπηρέτησης και ανταπόκρισης στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας, οδήγησαν τον Όμιλο CNP CYPRUS στην επίτευξη ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων και το 2021. Ειδικότερα, η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση της ασφαλιστικής αγοράς γενικού κλάδου. Η CNP CYPRIALIFE πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων σε επαναλαμβανόμενα ασφάλιστρα και παρέμεινε σταθερά στην πρώτη θέση για όγδοη χρονιά. Οι επιδόσεις αυτές έρχονται σε συμπόρευση με τα πολύ θετικά αποτελέσματα και την κερδοφορία του μητρικού μας Ομίλου, του Γαλλικού πολυεθνικού κολοσσού CNP ASSURANCES. Αντανακλούν τη νέα επιχειρηματική φιλοσοφία “raison d’etre” (ο λόγος ύπαρξής μας), με την οποία ο Όμιλος και οι εταιρείες του υλοποιούν τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξής τους».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας