Εταιρείες

Ατλαντική Ένωση: H πολυεθνική δύναμη με τον ισχυρό μέτοχο και τη σταθερή Ελληνική Διοίκηση

Φωτογραφία από τη Γενική Συνέλευση της Ατλαντικής Ένωσης. Από δεξιά προς τα αριστερά οι κ.κ. Νότης Λαπατάς, Μέτοχος, J. Schiltknecht, Πρόεδρος Δ.Σ. της Baloise Lebensversicherung AG, Γ. Λαπατάς, Πλειοψηφικός Μέτοχος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Σ. Στασινόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος Δ.Σ., Εφοπλιστής, Βιομήχανος, Επενδυτής, Δ. Καλλιώρας, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Ελ. Μπαχαρόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., Β. Μπακούσης, Μέτοχος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., Διευθυντής Πωλήσεων και Δικτύου.  

Με κέρδη 4,438 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2022 για την Ατλαντική Ένωση, διατηρώντας τη συνεχή και αδιάλειπτη κερδοφορία των τελευταίων 34 ετών.

Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιάννης Λαπατάς, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης του 2022, που έκλεισε με κέρδη 4,438 εκατ. ευρώ, ενώ τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας ανήλθαν σε 81,022 εκατ. ευρώ.

Η Εταιρεία πέτυχε για 7η συνεχή χρονιά να κατακτήσει την ΠΡΩΤΗ θέση μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιρειών Γενικών Ασφαλίσεων και Ζωής, με Δείκτη Φερεγγυότητας 284,34% (αποτελέσματα 31/12/2022), ένα Δείκτη που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στις   πλέον ανεπτυγμένες βορειο – ευρωπαϊκές αγορές.

Οι Επενδύσεις της Εταιρείας στο ίδιο διάστημα ανήλθαν 153,686 εκατ. ευρώ

Με εχέγγυα την ισχυρή μετοχική της σχέση, ήδη από το 1972, με τον κορυφαίο Ελβετικό τραπεζο-ασφαλιστικό όμιλο BALOISE (με Ίδια Κεφάλαια ύψους 7,3 δισ. ευρώ και ενεργητικό που υπερβαίνει τα 88,4 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου το μισό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν όλης της Ελλάδας), η Ατλαντική Ένωση είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ άλλοτε!

Με βάση τα ανωτέρω η Ατλαντική Ένωση συνεχίζει την ανοδική της πορεία και σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα α΄εξαμήνου του 2023 πέτυχε αύξηση συνολικής παραγωγής σε ποσοστό 15%.

Τη Διοίκηση και τα Στελέχη της Εταιρείας συνεχάρη ο εκπρόσωπος και Πρόεδρος Δ.Σ. της Baloise Lebensversicherung AG κ. Juerg Schiltknecht, ο οποίος τόνισε: «Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στη Διοίκηση, η οποία έχει την πλήρη υποστήριξη της Βaloise, και το Προσωπικό της Εταιρείας, για τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχε για άλλη μία χρονιά. Στον Όμιλο BALOISE είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεχιζόμενη κερδοφορία και την ανάπτυξη της Εταιρείας, ειδικά σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον. Η Ατλαντική Ένωση είναι για εμάς παράδειγμα σωστής και αποτελεσματικής Διοίκησης μιας Ασφαλιστικής Επιχείρησης».

Ατλαντική Ένωση: H πολυεθνική δύναμη με τον ισχυρό μέτοχο και τη σταθερή Ελληνική Διοίκηση
Από δεξιά προς τα αριστερά οι κ.κ. Νότης Λαπατάς, J. Schiltknecht, Γ. Λαπατάς και Σ. Στασινόπουλος.

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας