Εταιρείες

Ατλαντική Ένωση: Είναι πολύτιμη η ασφάλιση;

Η Ατλαντική Ένωση προχώρησε σε ενέργειες για την άμεση στήριξη των ασφαλισμένων πελατών της που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Πεντέλη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που, για μια ακόμα φορά, ήρθαν και προστέθηκαν στην αρνητική στατιστική δεκαετιών, η Ατλαντική Ένωση έπραξε το αυτονόητο, ό,τι δηλαδή χαρακτηρίζει ή θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες που ο Ασφαλιστικός Κλάδος καλείται να προσφέρει στην Κοινωνία.

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι:

  • ενεργοποιήσαμε νέα επιλογή στο Συντονιστικό μας Κέντρο (10234) για άμεση και 24ωρη αναγγελία ζημιών με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που υπέστησαν ζημιές
  • αποστείλαμε μέσω sms μήνυμα στους ασφαλισμένους μας, προτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν με τον Ασφαλιστικό τους Σύμβουλο ή με την Εταιρεία
  • δώσαμε προτεραιότητα στις διαδικασίες αποζημίωσης όσων πλήγηκαν από τις πυρκαγιές (είτε για τις κατοικίες είτε για τα αυτοκίνητα)
  • Προκειμένου να ανακουφίσουμε τους άμεσα πληγέντες πελάτες μας, καταβάλλουμε προκαταβολές μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Παρά το γεγονός πως φροντίσαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των ασφαλισμένων πελατών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπου με βάση την “έξωθεν” καλή μαρτυρία πιστεύουμε ότι το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ήρθε ένα γεγονός που μας συντάραξε όπως άλλωστε εκτιμούμε πως συνέβη και για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Το γεγονός αυτό δεν ήταν άλλο από τον απρόσμενο χαμό ενός συνανθρώπου μας, που δεν άντεξε την απώλεια στοιχείων που του ξυπνούσαν μνήμες από τη δύσκολη ζωή του στις θάλασσες του κόσμου. Αναφερόμαστε κατά βάση σε “κειμήλια” μνήμης, καθότι τόσο η οικοδομή όσο και το περιεχόμενο της συγκεκριμένης κατοικίας ήταν πλήρως ασφαλισμένα στην Εταιρία μας και μάλιστα επί σειρά ετών, μέσω συνεργάτη μας Επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.  

Βέβαια, όπως γίνεται για χρόνια τώρα, μετά από κάθε καταστροφικό γεγονός αναμένονται και πάλι συχνές αναφορές στο ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό ασφάλισης κατοικιών (κυμαίνεται μεταξύ 15% – 20%) αλλά και επιχειρήσεων, όταν μάλιστα ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σε ένα “επικίνδυνο” περιβάλλον, τόσο από πλευράς πυρκαγιών όσο και πλημμυρών ή άλλων, συχνότατων πλέον, έντονων καιρικών φαινομένων. Εάν σ’ αυτά προστεθεί και το γεγονός πως η πατρίδα μας θεωρείται μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη, τότε πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσει κάποιος το μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων περιουσιών.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας