Συνεντεύξεις

Αργυρώ Κανέλλου – Κων/νος Κακαργιάς: Γιατί με την ΝΝ;

Δύο νέοι συνεργάτες της NN Hellas, η προερχόμενη από τον τραπεζικό κλάδο, κα Αργυρώ Κανέλλου, και ο ασφαλισμένος στην ΝΝ, κ. Κωνσταντίνος Κακαργιάς, μάς μιλούν στη συνέντευξη που ακολουθεί για τους λόγους που οι ίδιοι επέλεξαν την επαγγελματική σταδιοδρομία στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται για έναν ασφαλιστικό σύμβουλο, μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας που ορίζει η NN Hellas. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της αγοράς και των πελατών τους, οι δύο ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αναφέρονται, επίσης, και στα ασφαλιστικά προϊόντα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και πώς ανταποκρίνεται η εταιρεία τους σε αυτό το ενδιαφέρον.

Συνέντευξη στην ΑΜΑΛΙΑ ΡΟΥΧΩΤΑ

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να επιλέξετε την επαγγελματική σταδιοδρομία στην ΝN Hellas και ποια είναι η πορεία σας έως σήμερα;

Αργυρώ Κανέλλου: Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τον ασφαλιστικό κλάδο ήταν το 1997, όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στην τότε Τράπεζα Πίστεως και σημερινή Alpha Bank. Ήταν ένας τομέας που από την πρώτη στιγμή μού κέντρισε το ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αρκετά ανεπτυγμένος στην Ελλάδα εκείνη τη χρονική περίοδο. Πάντα πίστευα ότι η προστασία της περιουσίας που έχει φτιάξει ο καθένας από εμάς και η φροντίδα για τα πρόσωπα που αγαπάμε θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων. 

Το 2016, δέχτηκα μία πρόταση συνεργασίας από τον ασφαλιστικό κλάδο, οπότε και παραιτήθηκα από τον τραπεζικό κλάδο. Ως ένα έμπειρο τραπεζικό στέλεχος, είχα όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και μπορούσα να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις του χώρου, ώστε να δραστηριοποιηθώ ως ασφαλιστική πράκτορας. Ξεκίνησα, εν τέλει, τον Νοέμβριο του 2019, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Αργυρώ Κανέλλου - Κων/νος Κακαργιάς: Γιατί με την ΝΝ;

Αργυρώ Κανέλλου: Θεωρώ ότι η εταιρεία μάς παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια, σε όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση, η έγκυρη ενημέρωση, η συμβουλευτική καθοδήγηση, καθώς και τα απαραίτητα προϊόντα, έτσι ώστε να μπορούμε με επαγγελματισμό, σωστή πληροφόρηση και προσέγγιση να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια δίπλα στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και να χτίζουμε μαζί τους σχέσεις ζωής.

Νομίζω ότι ήταν το πιο δύσκολο ξεκίνημα που θα μπορούσα να φανταστώ. Αγαπώ, όμως, τα δύσκολα και τις προκλήσεις και έτσι από την πρώτη κιόλας χρονιά κατάφερα να διακριθώ, με τον τίτλο Rookie of The Year, δηλαδή καλύτερη νέα ασφαλίστρια σε όλη την Ελλάδα. Εντάχθηκα, επίσης, στην ελίτ ομάδα των ΚΕΑ (Κύκλος Επιτυχημένων Ασφαλιστών), όπου μπόρεσα να συναναστραφώ με κορυφαίους συναδέλφους και να πάρω γνώσεις και εμπειρίες από εξειδικευμένους και επιτυχημένους ασφαλιστές Ζωής.                         

Κων/νος Κακαργιάς: Όταν αποφάσισα να ακολουθήσω μια επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο των ασφαλίσεων, επέλεξα την NN Hellas, λόγω της εξαιρετικής της φήμης, του επαγγελματισμού που τη διέπει και των αξιών που πρεσβεύει. Ασφαλισμένοι οικογενειακά στην ΝΝ Hellas και, έχοντας λάβει αποζημίωση για νοσηλεία, γνώριζα “από πρώτο χέρι” τις υπηρεσίες της, καθώς και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην όλη διαδικασία. Μελέτησα προσεκτικά τη φιλοσοφία της εταιρείας και διαπίστωσα ότι η NN Hellas έχει δεσμευτεί στην παροχή προσιτών και ποιοτικών υπηρεσιών ασφάλισης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών της. Η προσέγγισή της, η οποία επικεντρώνεται στον πελάτη, με έπεισε πως αυτή είναι η ιδανική εταιρεία για να ξεκινήσω την επαγγελματική μου πορεία, που έχει εξελιχθεί με επιτυχία και προσωπική ικανοποίηση. Από την αρχή, δεσμεύτηκα να αποκτήσω τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να κατανοήσω τον τομέα των ασφαλίσεων και να προσφέρω αξιόπιστες λύσεις στους πελάτες. 

Ποια είναι τα ασφαλιστικά προϊόντα που βλέπετε να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά που δραστηριοποιείστε; Πώς ανταποκρίνεται η εταιρεία σας σε αυτό το ενδιαφέρον;

Α. Κανέλλου: Τα ασφαλιστικά προϊόντα που θεωρώ ότι έχουν, και θα συνεχίσουν να έχουν, τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα ομαδικά και εκείνα που σχετίζονται κυρίως με την υγεία, αλλά και με τη μελλοντική οικονομική μας εξασφάλιση, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών των παιδιών μας όσο και κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Ως μητέρα και εγώ δύο υπέροχων αγοριών, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη τόσο σε θέματα πρόληψης όσο και σε θέματα αποταμίευσης και συσσώρευσης κεφαλαίου για την κάλυψη μελλοντικών υποχρεώσεων/αναγκών. Η περίοδος της πανδημίας μάς δίδαξε πολλά. Η κοινωνική ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα εμφανίζει, δυστυχώς, πολλές, συσσωρευμένες από πολλά έτη, παθογένειες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων όσων εργάζονται σε αυτό. Ένα πρόγραμμα υγείας δίνει στον ασφαλισμένο το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος, άμεσα, πού θα απευθυνθεί για την αντιμετώπιση ενός απρόοπτου προβλήματος υγείας και να επιλέξει σε ποια κλινική ή και σε ποια χώρα θα πάει, αν χρειαστεί. Επίσης, ένα πρόγραμμα αποταμίευσης, ενδεχομένως συνδεδεμένο με μια ασφάλεια Ζωής, είναι δεδομένο ότι μάς εξασφαλίζει ένα σταθερό μελλοντικό βιοτικό επίπεδο, ακόμη και όταν δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε το ίδιο παραγωγικοί. Παράλληλα, το κεφάλαιο ζωής εξασφαλίζει τους αγαπημένους μας σε μια δύσκολη στιγμή.

Στην ΝΝ Hellas, τα προγράμματα που προσφέρουμε στους πελάτες μας είναι τα πλέον σύγχρονα και καινοτόμα της αγοράς και δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις σε όλες αυτές τις ανάγκες, αφού έχουμε δεσμευθεί να είμαστε δίπλα τους για όσα έχουν πραγματική σημασία για αυτούς.

Κων/νος Κακαργιάς: Ως ασφαλιστής, παρατηρώ ότι στην αγορά μας τα ασφαλιστικά προϊόντα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι ασφαλίσεις υγείας και ζωής. Οι πελάτες επιδιώκουν να προστατευτούν από τις απρόβλεπτες καταστάσεις και να διασφαλίσουν το μέλλον τους, καθώς και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία των αγαπημένων τους.

Η NN Hellas ανταποκρίνεται παρέχοντας μια πλούσια γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων, που προσαρμόζονται στις πραγματικές ανάγκες των πελατών μας, ώστε να είναι διαχρονικά δίπλα τους για όσα έχουν σημασία για εκείνους. Προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα υγείας, τα οποία παρέχουν ευέλικτη κάλυψη για ιατρικές δαπάνες, νοσηλεία και επείγουσα βοήθεια.

Αργυρώ Κανέλλου - Κων/νος Κακαργιάς: Γιατί με την ΝΝ;

Κων/νος Κακαργιάς: Όταν αποφάσισα να ακολουθήσω μια επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο των ασφαλίσεων, επέλεξα την NN Hellas, λόγω της εξαιρετικής της φήμης, του επαγγελματισμού που τη διέπει και των αξιών που πρεσβεύει. Ασφαλισμένοι οικογενειακά στην ΝΝ Hellas και, έχοντας λάβει αποζημίωση για νοσηλεία, γνώριζα “από πρώτο χέρι” τις υπηρεσίες της, καθώς και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην όλη διαδικασία.

Επιπλέον, διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της, την ταχύτητα στην εξυπηρέτηση των πελατών και την ικανότητά της να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς, αλλά και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό ότι η ΝΝ Hellas επενδύει στην τεχνολογία και στην κατάρτιση όλων των συνεργατών του Δικτύου της, για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις, που ικανοποιούν τις εκάστοτε ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνονται οι προοπτικές του ασφαλιστικού συμβούλου, μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας που ορίζει η NN Hellas;

Α. Κανέλλου: Το επάγγελμα του Insurance Agent στην NN Hellas αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά επαγγέλματα. Μάς δίνει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους και να τούς προσφέρουμε τη συμβουλή μας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ασφαλιστικών αναγκών τους. Θεωρώ ότι η εταιρεία μάς παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια, σε όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση, η έγκυρη ενημέρωση, η συμβουλευτική καθοδήγηση, καθώς και τα απαραίτητα προϊόντα, έτσι ώστε να μπορούμε με επαγγελματισμό, σωστή πληροφόρηση και προσέγγιση να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια δίπλα στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και να χτίζουμε μαζί τους σχέσεις ζωής. Η υποστήριξη που μάς παρέχουν οι άνθρωποι της εταιρείας είναι αναμφίβολα καθοριστική και είμαι ευγνώμων για όλη την υποστήριξη και την καθοδήγηση που λαμβάνω στην καθημερινή μου δραστηριότητα.

Κων/νος Κακαργιάς: Βλέπω ότι οι προοπτικές του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ή πράκτορα, μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας που ορίζει η NN Hellas, είναι πολλαπλές, πολυεπίπεδες και ενθαρρυντικές. Η συνεργασία με την NN Hellas τού παρέχει μια ισχυρή βάση και υποστήριξη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αναπτύξει και να επεκτείνει την επαγγελματική του πορεία.

Συγκεκριμένα, μέσω της συνεργασίας με την NN Hellas, ο ασφαλιστής έχει πρόσβαση σε πλούσια ποικιλία ασφαλιστικών προϊόντων, που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πελατών. Αυτό τού δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες του, βασισμένες στις δικές τους ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Επιπλέον, η NN Hellas δίνει έμφαση στην κατάρτιση και την ανάπτυξη των συνεργατών της. Υποστηρίζει τους επαγγελματίες της μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προηγμένων καταρτίσεων, προκειμένου να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στον ασφαλιστικό τομέα. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον κάθε συνεργάτη να εξελιχθεί επαγγελματικά και να προσφέρει βέλτιστη εξυπηρέτηση στους πελάτες του.
Επιπλέον, η NN Hellas προωθεί μια πολυπολιτισμική κουλτούρα και ένα περιβάλλον ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Αυτό ενθαρρύνει τους ασφαλιστικούς της πράκτορες να προτείνουν νέες ιδέες και λύσεις, προσαρμοσμένες στις αναγκαίες αλλαγές της αγοράς και τις απαιτήσεις των πελατών.

Συνολικά, οι προοπτικές του κάθε συνεργάτη με την υποστήριξη της NN Hellas είναι λαμπρές. Η εταιρεία παρέχει τα εργαλεία και τις δυνατότητες που απαιτούνται, για να επιτευχθεί επιτυχία στον ανταγωνιστικό κόσμο των ασφαλίσεων και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πελατών με ακεραιότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας