Διαμεσολαβούντες

Απόλλων και IQ Insurance Quality ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Απόλλων Μεσιτική και IQ Insurance Quality ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων.

Στη σχετική ανακοίνωση των δύο εταιρειών επισημαίνεται:

Η συνένωση υγιών δυνάμεων στην ασφαλιστική αγορά αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών. Η Απόλλων υιοθετώντας αυτήν τη φιλοσοφία – της σύμπραξης με ανθρώπους που φέρουν κοινή κουλτούρα με τον Όμιλο και τη μεσιτική– προχωρά σε συνεργασία με την εταιρεία IQ Insurance Quality.

Μέσα από τη σύμπραξη των δύο εταιρειών επιχειρείται να αξιοποιηθούν αμφίπλευρα η τεχνογνωσία και η εμπειρία που φέρουν τα στελέχη τους, να λειτουργήσουν σε κοινά μηχανογραφικά/διοικητικά συστήματα και να κάνουν «άνοιγμα» στην αγορά των micro insurance προϊόντων που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Όπως αναφέρουν οι κ.κ. Γιώργος Βαρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, και Σοφία Σικοτάκη, Γενική Διευθύντρια της Απόλλων Μεσιτείας Ασφαλίσεων, «η συνεργασία μας με τους κ.κ. Αναστάσιο Αμπατζόγλου και Παναγιώτη Πιέρρο έχει ως κύριο στόχο, αφενός, τη βέλτιστη αξιοποίηση  της εμπειρίας και του Know – How των δύο εταιρειών και, αφετέρου, την πρόσκτηση εργασιών σε υπηρεσίες μικροασφαλίσεων. Θα δημιουργήσουμε νέα ασφαλιστικά προϊόντα με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα προσανατολισμένα στον τομέα της τεχνολογίας».

Από την πλευρά τους οι δύο επικεφαλής της IQ, κ.κ. Αναστάσιος Αμπατζόγλου και Παναγιώτης Πιέρρος, επισημαίνουν ότι «στόχευσή μας τα τελευταία δυο χρόνια είναι ο σχεδιασμός και η διάθεση ασφαλιστηρίων συμβολαίων τύπου wallet & micro insurance που καλύπτουν εξειδικευμένους κινδύνους τελικών καταναλωτών. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, που αφορούν επιχειρήσεις, κυρίως στην κατεύθυνση των διαδικτυακών κινδύνων και της τεχνολογίας. Παράλληλα η Εταιρεία μας εξακολουθεί να δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των ασφαλίσεων, οπότε συνεχίζουμε να επενδύουμε στη μεγέθυνση εργασιών και στους υπόλοιπους κλάδους. Η συνέργεια με την Απόλλων και την κα Σικοτάκη θα μας δώσει τη δυνατότητα να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας και να αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια σε πρωτοποριακά προγράμματα, αυτοματισμούς και συνολικά στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη στην ασφαλιστική αγορά. Η Εταιρεία μας έχει δεκαετή πορεία και μαζί με την Απόλλων οραματιζόμαστε να καινοτομήσουμε και γιατί όχι να ηγηθούμε στο ξημέρωμα της νέας ασφαλιστικής πραγματικότητας».

Οι δύο εταιρείες στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινώσουν νέες υπηρεσίες που θα προσανατολίζονται στην τεχνολογία και την ασφάλιση διαδικτυακών κινδύνων.


Ο Α. Αμπατζόγλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην επαγγελματική του διαδρομή έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης στους ομίλους Λαμπράκη και NortonRose. Η ενασχόλησή του με την ασφαλιστική αγορά ξεκινά το 2000 με την ένταξή του στο agencyτης ING και εν συνεχεία το 2007 συνιδρύει με τον κ. Παναγιώτη Πιέρρο τη μεσιτική εταιρεία IQ Insurance Quality, στην οποία δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

Ο Π. Πιέρρος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MBAτου Πανεπιστημίου Bocconi στο Μιλάνο και Διπλώματος από το Babson Massachusetts USA πάνω στις εξαγορές και συγχωνεύσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην ασφαλιστική αγορά δραστηριοποιείται από το 1996 από τη θέση του ασφαλιστικού συμβούλου στην ING.To2007 συνιδρύει με τον κ. Αναστάσιο Αμπατζόγλου τη μεσιτική εταιρεία IQ Insurance Quality, στην οποία δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας