Άρθρα

Άννα Νικηφορίδου: Ζήσε σαν πρωταθλητής!

Έμαθα σχετικά με το MDRT για πρώτη φορά το 2008, καθώς αναζητούσα ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και δικτύωση στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ανακάλυψα την ύπαρξη του οργανισμού μέσω συναδέλφων και συνεργατών, που επιθυμούσαν επίσης την επίτευξη αυτού του σημαντικού επαγγελματικού στόχου, και τότε παρακολούθησα το πρώτο μου συνέδριο, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Μελέτησα τις απαιτήσεις και τα προνόμια της συνδρομής και ανακάλυψα ότι το MDRT προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη, εκπαίδευση και δικτύωση με κορυφαίους επαγγελματίες στον χώρο.

Αυτό που αρχικά μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι ότι υπήρχε μια διεθνής οργάνωση-ένωση-οικογένεια επαγγελματιών από τον τομέα των ασφαλίσεων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που χρονολογείται από το μακρινό 1927. Έτσι όπως το ένιωσα, αποτελεί έναν παγκόσμιο επαγγελματικό σύλλογο, με μέλη τους κορυφαίους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και συμβούλους οικονομικών, που έχουν επιτύχει υψηλά επίπεδα επαγγελματικής επίδοσης, πειθαρχώντας και τηρώντας έναν αυστηρό και ποιοτικό κώδικα δεοντολογίας.

Ο κατεξοχήν στόχος του είναι η προώθηση της αριστείας και η προαγωγή υψηλών προτύπων επαγγελματικής ηθικής, καθώς και η παροχή βιωματικής εκπαίδευσης και υποστήριξης στα μέλη του. Το MDRT προάγει τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων του, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συνεδρίων και δικτύωσης με άλλους επαγγελματίες στον χώρο.

Η μεγάλη απόφαση και το αποτέλεσμα

Η πρώτη μου επαφή με το MDRT ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική, καθώς συνάντησα επιτυχημένους ανθρώπους και επαγγελματίες, κυρίως από τον ασφαλιστικό κλάδο, που μοιράζονταν με μεγάλο ενθουσιασμό πρακτικές πωλήσεων και εμπειρίες ζωής.

Έτσι, λοιπόν, το 2008 πήρα τη μεγάλη απόφαση και δεσμεύτηκα σε μένα, πως θα ανήκω και εγώ σε αυτήν την επαγγελματική οικογένεια, ενστερνιζόμενη πλήρως τη φιλοσοφία και τη στάση ζωής της.

Η εμπειρία μου ως aspirant, αρχικά, και ως περήφανο μέλος, πια, ήταν και συνεχίζει να είναι εξαιρετικά εποικοδομητική. Το MDRT με βοήθησε να ενισχύσω τις γνώσεις μου, να αναπτύξω νέες επαγγελματικές δεξιότητες, να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου, να επενδύσω σε μένα ως άνθρωπο και ως σύμβουλο και να δημιουργήσω δυνατές σχέσεις με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Μέσω της συμμετοχής μου, ανταμείβομαι με την επαγγελματική αναγνώριση και την ευκαιρία να μοιραστώ τη γνώση μου με άλλους στον χώρο μας.

Από εκεί και πέρα, μου δόθηκε πρόσβαση σε μια πληθώρα πόρων και εργαλείων, ο μόνος λόγος ύπαρξης των οποίων είναι να βοηθήσει τον καθένα από εμάς να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να επιτύχει υψηλότερα επίπεδα στην επαγγελματική του καριέρα.

Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ σε συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και δικτυακά γεγονότα, εκδηλώσεις που αποτελούν μια πλατφόρμα, για να μάθει κάποιος από κορυφαίους επαγγελματίες, να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες και να διευρύνει το δίκτυο επαγγελματικών συνεργατών του.

Η κεντρική ιδέα, άλλωστε, του MDRT είναι ότι «αν εσύ και εγώ έχουμε μία καλή ιδέα, τότε ο καθένας μας έχει από μία καλή ιδέα. Εάν όμως τη μοιραστούμε μεταξύ μας, τότε ο καθένας μας θα έχει δύο καλές ιδέες».

Το MDRT δεν είναι απλώς μια οργάνωση, αλλά μια κοινότητα από αποφασισμένους επαγγελματίες, που αποδίδουν τη μέγιστη προσοχή στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στους πελάτες τους. Μέσω του MDRT, ανταλλάσσουμε ιδέες, καλές πρακτικές και προηγμένες τεχνικές για την εξυπηρέτηση και προστασία των πελατών μας.

Με έχει ενθαρρύνει και εμπνεύσει να αποδίδω το καλύτερο σε κάθε πελάτη μου και να συνεχίζω την επαγγελματική μου ανάπτυξη. Είμαι υπερήφανη που ανήκω σε αυτήν την τόσο αξιόλογη κοινότητα.

Άλλωστε, το MDRT αντιπροσωπεύει την υψηλή ποιότητα και τη δέσμευσή μας για την παροχή αξιόπιστων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στους πελάτες μας και μια από τις πρακτικές που έμαθα και ακολουθώ έως και σήμερα είναι η παρακάτω:

Ζήσε σαν πρωταθλητής!

Όσο περισσότερο κόσμο έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε μέσα από τη δουλειά μας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει το πάθος σας για τη δουλειά!

Οι πρωταθλητές πάντα πρέπει να έχουν επίγνωση ποιο είναι το δυνατό τους σημείο, αλλά, ταυτόχρονα, πάντα θα χρειάζεται να βελτιώσουν κάποια από τις δεξιότητές τους.

Οι πρωταθλητές έχουν πάντα τις σωστές συνήθειες, δεξιότητες και ενέργειες και ο πρωταθλητισμός αδιαμφισβήτητα είναι αποτέλεσμα αποφάσεων.

Άλλωστε, όπως είπε και ο Αριστοτέλης: «Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένως. Η τελειότητα, έτσι, δεν είναι μια πράξη αλλά μια συνήθεια».

Άννα Νικηφορίδου: Ζήσε σαν πρωταθλητής!
Άννα Νικηφορίδου: Ζήσε σαν πρωταθλητής!

Η κα Άννα Νικηφορίδου έχει σπουδάσει Λογιστική στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι πιστοποιημένη Financial Planner της Achmea Academy & πιστοποιημένη Insurable Risk Manager της IFFAcademy. Πλήρες μέλος του MDRT από το 2023, ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου 16 έτη και τα τελευταία χρόνια ανήκει στους Diamond Ασφαλιστικούς Συμβούλους της Interamerican. Επίσης, είναι συνιδρύτρια της start-up καινοτόμας επιχείρησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης Greek Insurance Leaders, η οποία έχει βραβευτεί από το Business Elites 40 under 40.
Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ε.Ε.Θ. και Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ. Επίσης, είναι Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Εμπόρων-Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ διετέλεσε και Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφαλιστικών, Νομικών, Τραπεζικών & Εργασιακών θεμάτων του Ε.Ε.Θ.
Είναι 37 ετών, παντρεμένη με τον Θωμά Παπαθανασίου και έχουν μια κόρη 3 ετών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το διάβασμα και την προσωπική εξέλιξη. Αγαπάει πολύ τα ταξίδια και ταξιδεύει με την πρώτη ευκαιρία, έχοντας top προορισμό την Αυστραλία.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας