Άρθρα

Ανεξήγητη η στάση της ΔΕΙΑ στις καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό

Μετά από αίτημα μελών της, η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) προχώρησε στη δημοσιοποίηση των επιστολών της προς τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ). Αναφέρονται οι περιπτώσεις που παρατηρείται κατά την εκτίμησή της παρατυπία και μη τήρηση των προβλέψεων του Νόμου 4583/2018, προκειμένου τα μέλη της αλλά και όλοι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές να γνωρίζουν τα σημεία που εστιάζει και επισημαίνει στην αναφορά της.

Από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι δεν είναι μόνον… λυπηρή, αλλά είναι και ενδεικτική η επιλογή της εποπτικής αρχής να αποφεύγει να τοποθετηθεί ακόμη και σε γραπτά ερωτήματα των θεσμικών οργάνων της ασφαλιστικής μας αγοράς.

Επιλογή που συνιστά μέθοδο, κατά την ταπεινή μας άποψη. Μέθοδο που κατατείνει στην απαξίωση και των οργάνων αλλά και της εποπτείας, όπως την αντιλαμβάνεται η Διευθύντρια της ΔΕΙΑ.

Δημοσιοποιούμε, λοιπόν, τις πρόσφατες επιστολές του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος προς τη ΔΕΙΑ, στη δεύτερη εκ των οποίων (επιστολών) εμπεριέχεται η μη-απάντηση, κατ’ ουσίαν, της ΔΕΙΑ σε όσα καταγγέλλει η ΕΕΑΕ.

Θεωρούμε ότι η δημοσιοποίηση των επιστολών είναι χρήσιμη, προκειμένου να καταδειχθεί, αφενός, η ουσιαστική παρέμβαση της ΕΕΑΕ και, αφετέρου, η απαξιωτική στάση της εποπτικής αρχής και η αδυναμία της να παράσχει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Τα ερωτήματα ετέθησαν, λοιπόν, αλλά οι απαντήσεις εκκρεμούν.

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά πρέπει να λειτουργεί και ο Επόπτης να ευθύνεται!

Δημήτρης Ρουχωτάς

Δείτε παρακάτω τις επιστολές της ΕΕΑΕ

Διαβάστε: Η ΠΟΑΔ για τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας