Εκδηλώσεις

Αναβάλλεται το Συνέδριο για την Κοινωνική Ασφάλιση

updated 17/2/2016: Στην αναβολή του Συνεδρίου, που είχε προγραμματίσει για αύριο, 18 Φεβρουαρίου, προχώρησε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

 

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επιθυμεί μέσα από τις πρωτοβουλίες του να συνδράμει στην αναζήτηση λύσεων για κρίσιμα θέματα της οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσα πάντα από δημιουργικό διάλογο και ανταλλαγή τεκμηριωμένων θέσεων με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό είχε προγραμματίσει τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου πάνω στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή σχεδόν όλων των εμπλεκομένων φορέων. 

Λόγω όμως της κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί και των διαφόρων κινητοποιήσεων αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει ο ανοικτός διάλογος που επιθυμούσαμε και συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι και με αίσθημα ευθύνης να προχωρήσουμε στην αναβολή αυτού του συνεδρίου. Σε εύθετο χρόνο θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές για την διαθεσιμότητα τους αλλά και όσους δήλωσαν συμμετοχή στο συνέδριο. Ευελπιστούμε ότι το συνέδριο μας θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα σε ένα κλίμα που να επιτρέψει την συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.


 

updated 17/2/2016: Λόγω έκτακτου ταξιδιού του Υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου στο εξωτερικό, η ομιλία του μεταφέρθηκε στην έναρξη του συνεδρίου.


 

Διακεκριμένα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, όπως οι κ.κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Δ/ντρια ΕΑΕΕ, Μιλτιάδης Νεκτάριος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιά,  Ηρακλής Δασκαλόπουλος,  Αναπλ. Γενικός Δ/ντής, Εθνική Ασφαλιστική, και Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Σύμβουλος Διοίκησης Ασφαλιστικών Θεμάτων Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, θα συμμετάσχουν στην ημερίδα ανοικτής συζήτησης με θέμα: «Μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα και επάρκεια παροχών στην Κοινωνική Ασφάλιση;», που διοργανώνει τo Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Με την εκδήλωση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (αίθουσα Golden), το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, θέλει να συμβάλει με ουσιαστικές προτάσεις στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου, σύγχρονου και προβλέψιμου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Στο συνέδριο θα συμμετέχει ως ομιλητής και ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλος.

Σήμερα, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί μείζον εθνικό θέμα, απολύτως συνδεδεμένο με τις επώδυνες συνέπειες των μνημονίων αλλά και λανθασμένων πολιτικών. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αναποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις και να εστιάσουμε, σκεπτόμενοι πρακτικά, στους τρόπους χρηματοδότησης του συστήματος, οι οποίοι θα μπορέσουν να συμπληρώσουν τα κενά που αφήνει η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν σε βάθος οι τρόποι που θα μπορούσαν αποδεδειγμένα να συμβάλλουν στην εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος ώστε να παρουσιασθούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως:

  • Βιωσιμότητα Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης – Επάρκεια Παροχών
  • Η Βελτίωση του Τρόπου Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων των Ασφαλιστικών Ταμείων
  • Ο Ρόλος του Τρίτου Πυλώνα στην Εξασφάλιση Κοινωνικής Προστασίας
  • Πηγές Χρηματοδότησης Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Κρατική Συμμετοχή στην Κοινωνική Ασφάλιση
  • Aνοικτή Συζήτηση | Κοινωνική Ασφάλιση: Σύνθεση όλων των Απόψεων με Στόχο την Εθνική Συναίνεση

Στόχος της ημερίδας είναι οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, τα μέλη του Επιμελητηρίου  αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς να συζητήσουν, να ενημερωθούν σφαιρικά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μείζον εθνικό ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναδιαμορφωθεί στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και συναινετικής εθνικής στρατηγικής.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε: Βούλα Τσεριτζόγλου, τηλ. 210 699 3559 (εσωτ. 10), email: [email protected]

Ελληνικό Πρόγραμμα 

English Program

ΈντυποΣυμμετοχής/Participation Form

Έντυπο Κράτησης Εταιρικής Ροτόντας/Corporate Table Reservation

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας