Εταιρείες

Ανακοίνωση της ΟΑΣΕ για την International Life

Την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της  InternationalLife ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΑΣΕ, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, την πρότασή της για αναλογική κατανομή του χαρτοφυλακίου σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και αναλογική απορρόφηση των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

INTERNATIONAL LIFE

Συνάδελφοι,

Η Ο.Α.Σ.Ε. από την πρώτη στιγμή που ανέκυψαν τα προβλήματα στην ασφαλιστική  εταιρεία «INTERNATIONAL LIFE» ενεργοποιήθηκε προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Τόσο στις διαδοχικές συναντήσεις μας με την Τράπεζα της Ελλάδος, την Εποπτική Αρχή (Δ.Ε.Ι.Α) , την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών (Ε.Α.Ε.Ε.)  και Κυβερνητικούς παράγοντες, όσο και στις σχετικές επιστολές κι ανακοινώσεις μας, γνωστοποιήσαμε (και δημοσιοποιήσαμε ήδη από 12/01/2016) τις θέσεις της Ο.Α.Σ.Ε. που εξασφάλιζαν τους εργαζομένους, τους διαμεσολαβούντες και τους ασφαλισμένους της.

Δυστυχώς, όλοι οι παραπάνω αδιαφόρησαν κι επέλεξαν τη διαδικασία μεταφοράς τμημάτων του χαρτοφυλακίου σε άλλη εταιρεία.

Επιμένουμε ότι η μόνη λύση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και σε ανάλογες περιπτώσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, είναι πρόταση μας που συνοψίζεται στα εξής:

1. να κατανεμηθεί αναλογικά το χαρτοφυλάκιο της «INTERNATIONALLIFE»  σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που ασκούν τους κλάδους Ζωής έτσι ώστε να επωμισθούν ένα μικρό μέρος από πιθανή συνολική ζημιά είτε να επωφεληθούν ανάλογο μέρος πιθανών μελλοντικών κερδών αυτού του χαρτοφυλακίου,
  2. να αποφασίσουν από κοινού οι ίδιες, ποια εταιρεία θα αναλάβει την διαχείρισή του και
  3. να απορροφήσουν αναλογικά με το ποσοστό του χαρτοφυλακίου  και το μέρος των υπαλλήλων που το διαχειρίζεται.

Η Ο.ΑΣ.Ε. εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του κλάδου απαιτεί σε οποιαδήποτε λύση και εάν βρεθεί να περιλαμβάνεται και η προστασία των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας στην εταιρεία.

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

O Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας