ΑΜΚ €15εκατ. για την International Life

240
Μαζαράκης Συνέντευξη τύπου 7 Απρίλιου

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου €15 εκατ. αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013. Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας, αλλά και τη συμμετοχή νέων. Η ΑΜΚ θα υλοποιηθεί σε 2 στάδια, το πρώτο αφορά αύξηση €10 εκατ. και το δεύτερο, €5 εκατ. 


Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία στις 15 Απριλίου, η ΑΜΚ, σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2012 και τη δυναμική έναρξη του 2013, υπερκαλύπτουν τις ζημιές που έχει επωμιστεί η εταιρεία από την οικειοθελή συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Δημοσίου (PSI), η οποία ανέρχεται στα €20,3 εκατ.

Στο ίδιο δελτίο τονίζεται ότι οι μέτοχοι της International Life μέσα από αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνουν με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τη δέσμευσή τους στην εταιρεία και τη βούλησή τους να συνεχίσουν να επενδύουν στην ανάπτυξή της και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων τους. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν τη φερεγγυότητα της International Life απέναντι στους συνεργάτες και τους εργαζομένους της. 

Όπως σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της International Life, κ. Γιάννης Μπράβος: «Η ΑΜΚ ύψους €15 εκ, που αποφάσισαν οι μέτοχοί μας, αποτελεί την απάντηση της εταιρείας μας στην εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι πελάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Σε μια περίοδο ιστορικά από τις δυσκολότερες του ασφαλιστικού κλάδου, με τις περισσότερες εταιρείες να παλεύουν για την επιβίωσή τους, εμείς καταφέραμε το 2012 να αυξήσουμε την κερδοφορία μας και την πελατειακή μας βάση και να έχουμε ένα εξίσου δυναμικό ξεκίνημα για το 2013. Αναπτυσσόμαστε με άξονα την παροχή υπηρεσιών άριστης ποιότητας στους πελάτες μας και τη διασφάλιση του υψηλού δείκτη φερεγγυότητάς μας, στοιχεία που διαφοροποιούν την International Life από τους ανταγωνιστές της και παρέχουν ασφάλεια στους πελάτες μας σε μια περίοδο αυξημένης ανασφάλειας σε όλους τους τομείς». 

Η International Life, έχει διαγράψει μία συνεπή πορεία σε όλη τη διάρκεια της 57ετούς ιστορίας της και ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις εκάστοτε προκλήσεις, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το συμφέρον των πελατών, των συνεργατών της και της ασφαλιστικής αγοράς, τονίζεται εν κατακλείδι στο δελτίο τύπου.  

 

Προηγούμενο άρθροΑύξηση κερδών από την Αγροτική Ασφαλιστική το 2012
Επόμενο άρθροΠώς θα εφαρμοστεί ο Νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα