Εταιρείες

Allianz: Πού προσφέρει δωρεάν ασφάλιση σε Ουκρανούς πρόσφυγες;

Ο Όμιλος Allianz προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, σε Ουκρανούς πρόσφυγες και εκείνους που τους συνδράμουν, συμπεριλαμβανομένων όσων τους παρέχουν ιδιωτική στέγαση. Ακολουθεί μια ενδεικτική επισκόπηση των προσφορών που είναι διαθέσιμες στην Αυστρία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ενημέρωση της 18ης Μαρτίου, η Allianz, για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πολίτες, προσφέρει τα ακόλουθα:

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Οι Ουκρανοί πολίτες που επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα με αυτοκίνητο μπορούν να ασφαλιστούν με προγράμματα που υποστηρίζονται από την Allianz στις γειτονικές χώρες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ασφάλισης αυτοκινήτου με πράσινη κάρτα.

Στο αντίστοιχο πεδίο (https://www.allianz.com/en/about-us/strategy-values/car-insurance-for-ukrainian-citizens-en.html) παρέχονται εκτενείς πληροφορίες για τις επιλογές που υπάρχουν για τις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία.

Σημείωση σχετικά με την ισχύ των ουκρανικών αδειών οδήγησης και την απόδειξη ασφάλισης αστικής ευθύνης για επιβατικά αυτοκίνητα: Όλοι οι Ουκρανοί που είναι κάτοχοι ουκρανικής ή διεθνούς άδειας οδήγησης επιτρέπεται να οδηγούν μηχανοκίνητα οχήματα στη Γερμανία, στις κατηγορίες για τις οποίες εκδίδεται η άδεια οδήγησής τους, εφόσον διαμένουν προσωρινά στη Γερμανία. Οι οδηγοί ουκρανικών αυτοκινήτων χωρίς «Πράσινη κάρτα» δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Σε περίπτωση ατυχήματος για το οποίο ευθύνονται, οι Γερμανοί ασφαλιστές φέρουν τη ζημία. Το Γραφείο Πράσινης Κάρτας της Γερμανίας φροντίζει για τον διακανονισμό. Η ανάληψη αυτών των ζημιών ισχύει αρχικά μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.

Ασφάλιση Νομικής Προστασίας

H Allianz παρέχει υποστήριξη σχετικά με νομικές ερωτήσεις και έχει ενεργοποιήσει τηλεφωνική γραμμή κρίσεων.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «νομικές ερωτήσεις των πελατών μας και τυχόν συνασφαλισμένων, σε σχέση με την υποδοχή προσφύγων, καλύπτονται γενικά από την ασφάλιση. Επιπλέον, με την «Crisis Hotline Ukraine» (Τηλ.: 0800 11 22 555) προσφέρουμε μια πρώτη τηλεφωνική υπηρεσία νομικών συμβουλών για πρόσφυγες που έχουν φιλοξενηθεί στα νοικοκυριά των πελατών μας».

Ασφάλιση προσωπικής ευθύνης

Όλα τα άτομα από την Ουκρανία που φιλοξενούνται σε ιδιωτικό σπίτι πελατών της Allianz καλύπτονται αυτόματα. Αυτό ισχύει, επίσης, για ζημιές σε ενοικιαζόμενα ακίνητα που προκαλούνται από πρόσφυγες και για τις οποίες ο ενοικιαστής θεωρείται υπεύθυνος από τον ιδιοκτήτη. Επεκτείνεται επίσης η ασφαλιστική κάλυψη της προσωπικής ευθύνης, για να συμπεριλάβει τη νομική ευθύνη των προσφύγων ως ιδιοκτητών ή κηδεμόνων σκύλων.

Ασφάλιση κτηρίου κατοικιών

Η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει και για όσους δέχονται πρόσφυγες από την Ουκρανία προσωρινά και δωρεάν στο σπίτι τους. Αυτό δεν αποτελεί αύξηση του κινδύνου και δεν υπάρχει προσαρμογή του ασφαλίστρου. Σε περίπτωση κενών ακινήτων ή/και κινδύνων που δεν έχουν ασφαλιστεί προηγουμένως στην Allianz και έχουν σχεδιαστεί εκ νέου για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, απαιτείται ατομική εκτίμηση κινδύνου.

Ασφάλιση οικιακού περιεχομένου

Το πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου PrivatSchutz 2.0 περιλαμβάνει τα προσωπικά είδη οικιακής χρήσης των Ουκρανών συγκατοίκων. Ομοίως, τα αγαθά που αποθηκεύονται για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο σπίτι ή στο γκαράζ κάποιου καλύπτονται από την ασφάλιση οικιακού περιεχομένου.

Ασφάλιση κτηρίου κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο (LV=)

Για να υποστηρίξει τους πελάτες της που υποδέχονται Ουκρανούς πρόσφυγες στα σπίτια τους ως επισκέπτες, η LV= αναλαμβάνει τις ακόλουθες δεσμεύσεις: Θα αντιμετωπίζει τους Ουκρανούς επισκέπτες ως μέλη της οικογένειας και όχι ως επισκέπτες ή ενοίκους που πληρώνουν. Καθώς θα αντιμετωπίζονται ως μέλη της οικογένειας, τα υπάρχοντά τους θα καλύπτονται από το συμβόλαιο ασφάλισης του σπιτιού μέχρι τα κανονικά όρια του συμβολαίου όσο παραμένουν στο σπίτι. Δεν θα εφαρμόζεται το κατώτερο όριο κάλυψης που συνήθως ισχύει για τα «αντικείμενα επισκεπτών». Καθώς δεν θα αντιμετωπίζονται ως επισκέπτες που πληρώνουν, η κλοπή θα καλύπτεται ακόμη και αν δεν υπάρχουν στοιχεία για διάρρηξη.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας