Allianz Ελλάδος: Αποτελέσματα 9μήνου 2013

320

Σημαντική ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στην ελληνική ασφαλιστική αγορά πέτυχε η Allianz Ελλάδος μέσα στο εννεάμηνο του 2013. Με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για την παραγωγή ασφαλίστρων, η Allianz Ελλάδος, επιδεικνύοντας αντιστάσεις έναντι των συνεπειών της κρίσης, κατάφερε να αυξήσει το συνολικό μερίδιο αγοράς στο 5,0%, από 4,5% που ήταν στο τέλος του 2012.

Η Allianz Ελλάδος κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2013 κύκλο εργασιών € 153,8 εκατ. από το σύνολο των δραστηριοτήτων της (ασφαλίσεις, αμοιβαία κεφάλαια και λοιπές θυγατρικές), μειωμένο κατά μόλις 1,6% από την αντίστοιχη περίοδο του 2012, με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Η λειτουργική κερδοφορία κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους, και διαμορφώθηκε στα € 14,8 εκατ. από € 21,7 εκατ., σύμφωνα με τα πλάνα και τους σχεδιασμούς της Εταιρείας.

Το κλείσιμο του εννεαμήνου βρήκε την Allianz Ελλάδος να προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερους από 330.000 πελάτες, διευρύνοντας την πελατειακή της βάση μέσα σε 9 μήνες κατά περισσότερο από 37.000 πελάτες. Σύμφωνα με ετήσια έρευνα στον Κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα, η Allianz για μία ακόμη χρονιά κατακτά την πρώτη θέση μεταξύ των κύριων ανταγωνιστών, όπως αποτυπώνεται στο Δείκτη Καθαρών Υποστηρικτών (Net Promoter Score)[1]. Ο συγκεκριμένος δείκτης δεν αντικατοπτρίζει απλά την ικανοποίηση του πελάτη, αλλά το βαθμό στον οποίο ο πελάτης θα συνέστηνε την εταιρεία σε φίλους ή συγγενείς.

Ο κ. Πέτρος Παπανικολάου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, ανέφερε σχετικά με τη στρατηγική της Εταιρείας για τα επόμενα χρόνια: «Θα συνεχίσουμε προσηλωμένοι στις αξίες μας να προσφέρουμε λύσεις κύρους και αξιοπιστίας στους Έλληνες καταναλωτές. Με κύριο μοχλό ανάπτυξης τις λύσεις μας στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου και τις πρωτοποριακές Αποταμιευτικές & Συνταξιοδοτικές μας λύσεις προχωράμε με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς μας στην Ελληνική αγορά».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο κ. Παπανικολάου τόνισε «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι, όπως καταδεικνύουν πρόσφατες μελέτες της AllianzΕλλάδος, ο Έλληνας ασφαλισμένος έχει ωριμάσει και επιλέγει ασφαλιστική εταιρεία με κύριο κριτήριο την εμπιστοσύνη. Είναι χρέος όλων μας, και αναφέρομαι τόσο στις εποπτικές αρχές όσο και στις ασφαλιστικές εταιρείες, να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης συνολικά. Η αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας και η αντιμετώπιση της υπο-αποθεματοποίησης εξακολουθούν να αποτελούν κρίσιμα σημεία που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την υγιή ανάπτυξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης στο μέλλον».

Γενικές Ασφαλίσεις: Αύξηση μεριδίου αγοράς, υψηλή αποθεματοποίηση και μειώσεις στα ασφάλιστρα

Η συνολική παραγωγή στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων διαμορφώθηκε στα € 83,3 εκατ., κινούμενη στα ίδια επίπεδα με το εννεάμηνο του 2012, όταν σε επίπεδο αγοράς και σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η πτώση ήταν της τάξης του 5,2%. Η συνολική αποθεματοποίηση της εταιρείας αυξήθηκε κατά 19,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, αγγίζοντας το 181,6%.

Σημαντικές ήταν και οι τιμολογιακές παρεμβάσεις της Allianz τόσο στον κλάδο Αυτοκινήτου, όσο και στην Κατοικία και στα Σκάφη. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών και με στήριγμα την καλή εικόνα της λειτουργικής κερδοφορίας, η Allianz πλέον προσφέρει τις σύγχρονες λύσεις της σε ακόμη πιο προσιτό κόστος.

Ασφαλίσεις Ζωής: Ενίσχυση μεριδίου αγοράς

Καλύτερη εικόνα από την αγορά επέδειξε η Allianz Ελλάδος και στον Κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής, με την παραγωγή να διαμορφώνεται στα € 68,3 εκατ. το εννεάμηνο του 2013, μειωμένη κατά μόλις 4,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με την αγορά στην αντίστοιχη περίοδο να συρρικνώνεται κατά 16,2%.

Αντίστοιχα με τον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων, ευνοϊκές τιμολογιακές παρεμβάσεις έγιναν και στο τιμολόγιο των Προγραμμάτων Υγείας νέας γενιάς “My Health”. Παράλληλα, η νέα σύγχρονη λύση Συσσώρευσης Κεφαλαίου τύπου Unit-Linked “My Global Allianz”, με αμοιβαία κεφάλαια της Pimco, επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία που η Allianz Ελλάδος δίνει στους τομείς της Σύνταξης και της Αποταμίευσης.[1] Έρευνα Top-Down NPS για τον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα, MRB Ελλάς, Σεπτέμβριος 2013

 

Προηγούμενο άρθροΑπλουστεύσεις εγγραφής διαμεσολαβητών στο ΕΕΑ
Επόμενο άρθροΟι συνέπειες της μη έγκαιρης καταβολής του ασφαλίστρου